Posts

Posts uit oktober 23, 2005 tonen

Onze Pjotr en de ingreep.

Afbeelding
Al weer enige jaren geleden moest onze teckel Pjotr naar de dierenarts om ''geholpen'' te worden. Hij schreef het volgende verhaaltje aan de buren: Pjotr(rechts) Youri links Hallo tante Jeanine en Dries oom, Hier zijn we weer, wel een beetje slaperig maar toch fit genoeg om jullie even te berichten over mijn bezoekje aan de Paashaas. Nou beste Dries oom, laat je nooit met een smoesje over de paashaas van huis lokken hoor, het heeft ingrijpende gevolgen. Nou snap ik dat briefje wat aan dat lekkere bakje vlees zat. Het wordt nooit meer het zelfde, ja,ja, NOU DAT KLOPT!!! De dag begon al wat teleurstellend, ik kom enthousiast uit de bedstee gevlogen (we krijgen altijd twee sappige frolic koekjes) , met een zonnig humeur, krijgen we mooi niks zeg !! Nou toen kreeg ik een beetje de smoor in (ik kan nogal nukkig reageren). Krijg ik weer een verhaal over de paashaas, die heeft liever niet dat ik gegeten heb. Ik denk : dan krijg ik vast chocolade eitjes van die langoor, en ga i

Pasta met paddestoelen, een mooi begin van de week

Afbeelding
Dit is één van mijn favoriete recepten: pasta con fungi Benodigd zijn: 15 gram gedroogde paddestoelen 175 ml water Bouillonblokje groente Olijfolie Knoflook naar smaak Handvol verse peterselie Een paar gedroogde tomaten in olie 120 ml witte wijn Pasta naar keuze Peper en zout En een salade De paddestoelen in een beetje warm water weken.na 15 minuten uitknijpen en het weekwater bewaren. Verhit de olie en bak hierin de knoflook, peterselie en de reepjes gedroogde tomaat. Voeg de gedroogde paddestoelen toe en vijf minuten laten sudderen. Voeg de witte wijn toe, even sudderen. Je kunt nu ook verse paddestoelen toevoegen als je wilt. Voeg nu het bouillonblokje en het water toe. Lekker 20 minuutjes laten sudderen zonder deksel. De saus moet iets indikken Kook intussen je pasta. Giet de pasta af, doe in een schaal en doe je paddestoelen erover. Serveren met een rucola-salade. Smakelijk!!!

Zondag!!

Afbeelding
Vanmorgen had ik weer dienst in Huijbergen. Opkomst van het koor was redelijk. We hebben de Pelgrimsmis van Vermulst gezongen en met de offergang het lied lead me Lord op de Nederlandse tekst. Omdat het oktober is (Mariamaand) hebben we een eenvoudig avé Maria gezongen tijdens de communie. Alles verliep goed en rustig. Woensdag is er weer repetitie en nemen we de dienst voor 2 november eens grondig door. Fijne zondag allemaal!!