Posts

Posts uit juni 24, 2007 tonen

even voorstellen: de cantorij.

Afbeelding
Goedemorgen!! Mag ik jullie even voorstellen: de cantorij (helaas niet allemaal)! Sinds januari van dit jaar ben ik begonnen als (proef)cantor. Ja, eerst eens even op proef om te kijken of het iets kon worden tussen ons. Ik had de afspraak dat ik tot en met eerste paasdag op proef zou zijn. Daarna zouden kerkrentmeesters, cantorij en ik zelf ons beraden over de toekomst. Na de eerste repetitie, die altijd toch wat gespannen is, vond ik het een leuke groep en niet te vergeten goede stemmen! De tijd die volgde was iedere dinsdag een feestje. Een goede opkomst, volop inzet, en een hartelijke ontvangst maakte de keuze voor mij niet moeilijk. Gelukkig bleek dit ook wederzijds te zijn en afgelopen mei is er met het college van kerkrentmeesters een freelance overeenkomst getekend en mag ik mij cantor van de Protestantse cantorij Woensdrecht noemen. Er is een goede samenwerking met de commissie eredienst. De diensten waarbij de cantorij betrokken is, is er vooraf een goed overleg tussen domine

Vertaling ''the long day closes''

Afbeelding
The long day closes, In de reeks vertalingen door Willem Winter volgt hier de vertaling van The long day closes. No star is o'er the lake, it's pale watch keeping Boven het meer is geen ster te zien, 't is nevelig. The moon is half awake through grey mist creeping, De maan, nog maar half wakker, kruipt door de grijze mist. The last red leaves fall round the porch of roses, De laatste rode blaadjes vallen rondom het rozenperk. The dock has ceased to sound, the long day doses. De klok slaat niet langer,de lange dag loopt ten einde. Sit by the silent hearth in calm endeavour, Ga bij het zwijgende haardvuur zitten en tracht in alle rust To count the sounds ofmirth,now dump for ever. . Terug te denken aan de verrukkelijke momenten, die nu voorgoed voorbij zijn Reed not how hope believes and fate disposes Let er maar niet op of hoop vervuld wordt en of het lot beschikt. Shadow is round the eaves, the long day doses. Er is schaduw onder de dakranden, de lange dag loopt ten einde.

The long day closes.

Afbeelding
Beluister hier het lied... ... de moeite van het luisteren!! groeten, theo

lekker bij stokbrood, tapenade met sardientjes

Afbeelding
Hallo! Nee, er wordt niet gekookt vandaag! Maaaar…. Er is nogal wat stokbrood over van gisteren. Daar maak ik vandaag een beetje tapenade bij. Brood even nat maken en in een hete oven enkele minuutjes ''opfrissen''. Bak niet te lang Deze keer gebruik ik een blik sardientjes. Nodig: 200 gram sardientjes uit blik, 50 gram zwarte olijven, 50 gram groene olijven, Twee(of meer)eetlepels olijfolie maar je kunt ook erg goed de olie van de sardientjes gebruiken!!!!! Teentje knoflook is optional Doe alles in je blender of hakselpotjes van de staaf mixer, maal het zoals je het zelf het lekkerst vindt. Sneetje stokbrood, flinke lik tapenade, glaasje …, en het is vakantie. Plus je doet een goede daad, je gooit geen oud brood weg! Ik haal vaak blikjes olijven (er is keuze, met of zonder pit) bij een van de vele Marokkaanse of Turkse winkels hier in de stad. Vaak verkopen zij ook olijven per lepel uit een grote bak. Gebruik ALTIJD olijven zonder pit, want anders gaat dat ten koste va

O Pinksterdag gestopt :-(

Afbeelding
Het op eerste Pinksterdag door de cantorij uitgevoerde lied: O pinksterdag is vanaf vandaag niet meer te beluisteren. Het gaat plaats maken voor andere fragmenten. groeten!! Theo

tja, wat zullen we eten?!

Afbeelding
Hallo allemaal, Tijdens de vakantie wordt er in huize Leenders Jongenelen weinig ‘gekookt’. Iets opwarmen, een simpele maaltijd maar geen hoogstandjes. Vandaag, vakantie dus, keek ik eens in mijn onmetelijke voorraad wat met de blikopener tot een smakelijk resultaat kon leiden. Mijn oog viel op een blik krab(tja, de echte) die gelijk het water in de mond deed lopen. Maar ja, wat doe je met een blik krab? Plotseling viel de franc: krabravioli!! Nou niet bepaald een vakantiemenuutje maar kan het mij bommen! Ik ga deeg draaien en ravioli maken!!! heerlijk met een romige garnalensaus( ook dat doosje zat nog in de diepvries!). Deeg is zo gemaakt en het draaien in de pasta machine is leuk werk, vooral als het deeg van de goed consistentie is. En dat was het. Het draaien van de vellen ging als een zonnetje! Het uitsteken van de grote rondes verliep super. Om de ravioli te maken ben ik met een koud glas rosé aan tafel gaan zitten en heb ze stuk voor stuk natgemaakt, gevuld en dichtgeplakt. 16

Parijs

Afbeelding
Hallo allemaal, Vorige week donderdag zijn we al vroeg vanuit Bergen op zoom vertrokken. Eerst naar Berghem, want daar zouden we op de TGV richting Parijs stappen. Al ruim op tijd waren we op station Berghem. Tijd genoeg om in de hal een lekkere kop koffie en twee superkoeken te nuttigen. Toen naar het perron waar we bij TGV 17 de wacht betrokken. TGV was er precies op tijd en voor we het wisten waren we op weg naar de volgende stop: Brussel. Van daaruit zou de trein met hoge snelheid ons naar Parijs, Gare du Nord brengen. En inderdaad, 11.10 uur liepen we in Gare du Nord op weg naar de metro die ons naar het eerste hotel zou brengen. Dit hotel kenden we, we waren er vorig jaar ook geweest: Louvre Richelieu. De kamer was nog niet geheel klaar maar de koffertjes konden we achterlaten en de stad in. We troffen het met het weer dus het was een genoegen om weer in Parijs te banjeren. Voor de lunch het goede restaurant uitgekozen tegenover het hotel. We zouden deze dagen de musea bezoeken d