Posts

Posts uit februari 8, 2009 tonen

Verse wafels uit schudfles

Afbeelding
Het Wafelijzer,tosti-ijzer, poffertjespan Het moest er een keer van komen en vandaag was het zover! Vanmorgen liep ik in de super( LIDL) en zag een hele doos wafels staan, YUMMM WAFELS!!!! Een schap verder stond een ‘’schudbus wafelmix, alleen melk toevoegen en goed schudden. Zal ik het doen???? JA, ik doe het! vanmiddag het tosti-ijzer op het aanrecht gezet en de bakplaten verwisseld voor wafels. Schudden, vijf minuten geduld en bakken. Tjonge dat ging even goed, binnen korte tijd vier heerlijk verse wafels, zonder plakken of rotzooi! Voldaan de overige mix in de koelkast gezet voor vanavond, na het eten. Deze keer de poffertjesplaten erin gedaan en poffergrootte wafeltjes gebakken. Bestrooid met vanillesuiker en een lik viervruchten jam……. Heerlijk!!! Nooit geen vanillesuiker kopen, maal 1 kilo suiker en een vanillepeul in je blender tot poedersuiker en bewaar het een maand vooral eer te gebruiken. Kan geen koopsuiker tegenop! Probeer het maar eens! Theo.

Als je maar naar de hemel kijkt valt je een glimlach ten deel!

Afbeelding
Er zijn maar drie vogels nodig voor een ''hemelse glimlach''. Zojuist door een goede vriendin toegezonden gekregen. Theo.

Aardperen!

Afbeelding
Hallo allemaal, Deze keer geen eitjes maar……aardperen! Ja, afgelopen dinsdagavond werd ik op de cantorij verrast met een plastic zakje vol aardperen. Ik had er van gehoord maar zag ze voor het eerst. De volgende morgen eerst maar eens in de kookboeken gedoken( ik heb er genoeg) en daarna mijn licht opgestoken op het internet. Daar kwam ik heel wat info tegen, en ook ideeën om ze te bereiden. Hier volgt wat informatie en een recept! Botanische naam: Helianthus tuberosus Nederlandse naam: Aardpeer , Jerusalem Artichokes , topinamboerFamilie: Asteraceae - composietenfamilie Standplaats: halfschaduw - volle zon Bloeitijdstip: september - oktober Hoogte: 200 tot 300 cm. Bodem: zand - leem - klei Gebruik: verse verwerking of warme bereidingen. Voor een smakelijke soep: ± 50 g boter 1 knoflookteen, fijngehakt 400 g aardperen, geschild en kleine schijfjes 1 ui, fijngehakt 250 g aardappels, geschild en in stukjeseen paar takjes tijm, 1 liter kippenbouillonzout en peper boter in de pan, uiien l