Posts

Posts uit januari 2, 2011 tonen

Koude voeten!

Afbeelding
  Dag allen, Er zijn van die dagen dat na een hele dag lopen, mijn voeten ijskoud zijn. Tot het pijnlijke toe. Thuis heb ik daar amper last van maar op een zeer actieve dag….. heb je da thuis dan vul je een rubberen kruik en zet je je voeten op. Probleem opgelost. Zit je voor 6 dagen in Madrid dan ligt het anders. Roomservice bellen voor een warme kruik gaat me toch iets te ver. Maar, wat dan wel?? Een PETFLES!! Een lege fles van het bronwater!! Ja, een ideale kruik. Vul de lege fles voor driekwart met warm/ heet water uit de kraan, draai de dop goed vast en het probleem is opgelost! Het kraanwater in Madrid is niet lekker om te drinken, dus als je even doordrinkt heb je nooit geen koude voeten meer! Theo.

Pjotr opgeknapt!

Afbeelding
  Beste allen, Een paar dagen voor we naar Madrid gingen hebben we Pjotr eens onder handen genomen. Omdat hij een gruwelijke hekel heeft om naar de trimsalon te gaan en omdat hij inmiddels boven de 16 is hebben we zijn plukbeurt afgeschaft en een scheer- knipbeurt door mijzelf is in de plaats gekomen. Op 1 januari hebben wij samen Pjotr eens van zijn dikke haarkraag ontdaan. Adrie moet dan echt een handje toesteken want het staat hem echt niet aan. Grommend, brommend en VRESELIJK spartelend lukte het ons toch om een halve teckel af te knippen. Een wonderbaarlijk resultaat. Hij ziet er 4 jaar jonger uit! Youri mag in het nieuwe jaar naar de trimsalon, die vindt het echt een uitje. Pjotr gaat mee om zijn nagels te knippen en oren te reinigen. Ondanks zijn half verlamde linker poot dreutelt hij de hele dag door het huis, vertoont geen sporen van pijn. Hij kijkt nog met twee felle twinkelende oogjes de wereld in. Hij heeft 2011 gehaald en is nog lang niet van plan er mee

Grafstemming

Afbeelding
Vanavond eerst genoten van een 3- D film over het leven in zee. Het is bijzonder leuk om de vissen voorbij te zien zwemmen. Daarna moesten we nog iets eten, en vonden we een heerlijk rustig restaurantje. Ze hadden een voortreffelijke maaltijd en adviserende een goede rode wijn. Een zacht muziekje op de achtergrond. Kaarsjes aan.:.... Het was alleen jammer dat het overduidelijk grafkaarsjes waren.  Maar het moet gezegd, het eten was voortreffelijk!!!!! Theo.

Drie koningen

Afbeelding
Vandaag is het groot feest, men viert Drie Koningen. Winkels zijn veelal gesloten en de bakkers hebben het druk met de verkoop van ENORME hoeveelheden speciale taarten. Ook wij werden vanmorgen bij het ontbijt getrakteerd op een stuk. Bij de lunch vanmiddag, stond er opnieuw taart op het menu. Wat ik van de traditie weet is dat er een boon in verstopt zit, en wie de boon in zijn stuk taart vindt is die dag koning. Hier stopt men er kleine geschenkjes in. Het zal ons laatste stuk taart nog niet zijn vandaag. Morgenavond weer terug naar Nederland. Theo.

Varkentjes

Afbeelding
Toen we vanmorgen een supermarkt binnenlopen was het er behoorlijk druk. Er werden vandaag enorm veel Drie Koningentaarten gekocht,wij zagen mensen met drie grote dozen sjouwen. Nu we er toch waren bekijken we even het assortiment. De vleesafdeling lag vol hammen en borsten, en zelfs twee hele speenvarkens. Zie bijgaande foto. Als we met de auto waren geweest dan had ik er eentje gekocht. Theo.

Vertaling

Afbeelding
Sinds gisteren zijn we in Madrid. Genieten van goed eten en smakelijke wijnen. Het Spaans zijn we niet machtig en dat is wel eens onhandig. Het is voor mij altijd wennen, maar nu mijn hoortoestellen in de Spaanse stand staan, vertaalt het toestel alles wat ik hoor in het Nederlands. De wonderen zijn de wereld niet uit. Theo.