Posts

Posts uit juli 24, 2011 tonen

Even in Rotterdam

Afbeelding
Hallo allen, Vorige week donderdag had ik een dagje Rotterdam. Adrie was vrijwilliger bij de gay games en ik zou donderdag komen en vrijdag weer naar Bergen vertrekken. Doordat ik vrijdag twee diensten had moest ik weer bijtijds terug zijn. Het weer viel reuze mee vorige week dus ik had alle gelegenheid om door de stad te struinen. Rond half vijf belandde ik op het plein voor de schouwburg en ben even heerlijk in de zon gaan zitten, en ondertussen mijn nieuwe gsm te bekijken. Nu dus ook internet onderweg, mail, berichten EN telefoon. Opp iedere moderne telefoon zit tegenwoordig een camera, en op deze een hele aardige! Dus, lekker in de zon, een beetje prutsen met mijn mobiel. Wat resulteerde in deze drie foto’s. Schouwburgplein Rotterdam

Johannus Wulffraat komt inwonen.

Afbeelding
Het is al weer even geleden dat ik de trotse bezitter werd van een ‘’Johannus Wulffraat’’. Heel bijzonder als je zoiets overkomt. Omdat we er thuis niet gelijk plaats voor hadden konden wij een tijdelijk onderdak vinden bij mijn moeder. Zij kreeg er van de ene op de andere dag een ENORM meubelstuk bij. We zijn er al een tijdje over aan het denken hoe we Johannus een goed plekje in huis kunnen geven, maar nu zit er schot in. Door twee boekenkasten te verplaatsen naar de hal ontstaat er plaats in de study. Zaterdag gaat het er dan van komen! Een goede vriend komt helpen en als het allemaal meezit is het karwei zaterdagavond geklaard. Het schoonmaken van de sleepcontacten is een mooi klusje voor de zondag. Daarna kan het spelen beginnen! Het is de bedoeling dat de plaatsing gefotografeerd gaat worden, dus…… mijn volgende blog!! Theo.

Aardappeloogst op de derde etage.

Afbeelding
  Hallo allen, Het moest er nu maar eens van komen, aardappelen oogsten. Vorig jaar heb ik ook drie mini Roseval aardappeltjes in een pot gestopt en het leverde mij een schaal vol Roseval op. Dit jaar het kunstje nog eens uitgehaald en zie, ook dit jaar weer een schaaltje vol! Veel kleine aardappeltjes dit jaar. Dat wordt dus goed wassen en een salade van maken. Volgend jaar weer! Theo.

Citroensaptuit.

Afbeelding
    Donderdag had ik een dagje Rotterdam voor de boeg. Adrie was vrijwilliger van de euro gay games en zou vier dagen van huis zijn. Dat is voor ons wel erg lang! Dus reisde ik donderdagmorgen naar Rotterdam. Tot half zeven s’ avonds moest ik mijzelf zien te vermaken want Adrie had het behoorlijk druk met het accrediteren, afrekenen en behulpzaam zijn. Maar vanaf 19.00 uur konden we samen naar de officiële opening in AHOY. Tijdens mijn vrije donderdagmiddag ben ik verschillende winkels afgelopen waar ik weleens muziek, of andere boeken kon vinden. In Rotterdam is een van mijn bezoekplekken Dille en Kamille. Daar vond ik in een van de vele bakjes een citroentuit van roestvrij staal. Een manier om op een leuke en handige manier citroensap te hebben. Theo.

Roze is ook niet lelijk!

Afbeelding
    Beste allemaal, Gisteren de was gesorteerd in drie stapeltjes, wit bij wit, bont bij bont, en sportkleding( i.v.m. de stof). Zien jullie het voor je: drie bultjes wasgoed. Zonder aarzelen de stapel witgoed in de machine gedaan, deur dicht, wasmiddel in het laatje gedaan en ‘’start’’ ingedrukt. Na afloop van het programma de deur geopend………..en kreeg de schrik van mijn leven!! Mijn overhemden, witte servetten!!! Ze waren ROZE!!!! De witte hemden zijn egaal roze geworden, maar ook mijn stoffen servetten( ja die gebruiken we, oubollig hé?) . Na drie wasbeurten, en het toevoegen van witmaker is en blijft alles roze. Voor de servetten is het geslaagd! Voor de hemden minder, het waren de beste hemden! Als jullie ons in het roze zien…… zijn dat de verkeerd gewassen hemden. Als je de roze servetten ziet liggen met de zilveren servetring, ziet het er best chique uit!! Theo.

Geen muizen!

Afbeelding
  Hallo allen, Een paar blogs geleden heb ik het over Friese nagelkaas gehad, en dat een erg goede vriendin Jeanneke ons in Brabant van die kaas voorziet. Nadat zij de blog gelezen had mailde zij dat ze wel even langs de kaasboer zou gaan en een brievenbus dik stuk zou verzenden. Jeanneke kennende voegde de daad bij het woord en zaterdagmorgen vond ik een ik kaaspapier verpakt pakketje in de brievenbus! Alsof het zo uit de kaaswinkel kwam, alleen nu voorzien van postzegels. Het pakje was ongehavend wat bewijst dat TNT post geen muizen heeft in de sorteercentra. Als ze wel muizen hebben zijn het HELE DOMME!! Om zoiets lekkers aan hun neus voorbij te laten gaan! Fijne zondag.   Theo.