Posts

Posts uit februari 12, 2012 tonen

Couscous, wat doen we ermee??

Afbeelding
Couscous, wat doe ik ermee?? Toen ik enkele jaren geleden eens couscous op tafel zette waren we geen van beiden tevreden over de smaak. Dat was dus eens maar nooit meer. Enkele maanden geleden was ik bij mijn Turkse winkel aan de Antwerpsestraatweg en stond te kijken in het schap met couscous. Ik vertelde dat er weinig smaak aan zat en het dus maar links liet liggen. Hij raadde mij aan om de risottowijze eens te proberen. Dat maakte het grote verschil!!!!! Sindsdien staat het op het menu. Gisteren had ik couscous klaar maar wisselde toch naar gebakken aardappeltjes, het pannetje in de koelkast gezet om er vandaag iets mee te maken. Vanmorgen keek in in de ijskast en zag het pannetje……tja wat nou????? Gisteren had ik een mooie kalfsrib gestoofd en van de botten bouillon getrokken en bij de couscous gebruikt. Toen wist ik het: couscousballen! Een eidooier erdoor geroerd en het opgeklopte eiwit. Verder een mooie hoeveelheid geraspte Parmezaan. Met een ring mooie ronde schijv

ijs en sneeuw.

Afbeelding
Tijdelijke diepvries. Vanmiddag is de laatste sneeuw van het terras verdwenen en het lijkt of alles in gereedheid wordt gebracht om uit te lopen. Een dikke week geleden was alles nog wit en fiks bevroren Nou kan dat ook wel eens goed van pas komen. Ik wilde kwarktaartjes maken en had de boter voor de bodem net iets te lang in de magnetron laten staat waardoor het wel even zou duren vooraleer ik het kwarkmengsel kon vullen. Waar moest ik dat blad met zes bodems nou zetten?? Toen viel mijn oog op het tafeltje waar ik ’s zomers meestal kook!   Dikke laag sneeuw….. de beslissing was snel genomen: de tray met de ringen en bodempjes in aluminiumfolie gepakt, op de sneeuw en een flinke schep sneeuw erover. Een half uurtje later kon ik mijn taartjes afmaken.