Posts

Posts uit maart 11, 2012 tonen

Metamorfose van de vaas in beeld.

Afbeelding
  Het begint met de vaas die nooit meer uit de kast is geweest. even afwassen en daarna een lapje met ammoniak gebruiken om geen vetvlekjes te krijgen. de primer is echt van belang. zo hecht de verf veel beter. Als ze gespoten zijn ziet het er niet uit, grauw en vlekkerig. de volgende stap is veel leuker: Spuit de vazen in twee, drie rondes in de gewilde kleur. beter drie dunne laagjes, dat geeft het mooiste resultaat. Het resultaat!

een lief castrolleke.

Afbeelding
Een pannetje van niks. Nou…….. Toen ik dat kleine zwarte geëmailleerde pannetje kocht in de GB in Antwerpen. Eens in de zoveel tijd ga ik naar de supermarkt in België, meestal Kapelle, maar als we beiden zin hebben rijden we naar Lille (F). Wijnen, eendenlever, vele soorten uienconfit, Italiaanse meelsoorten voor het bakken van stokbrood of het maken van pasta. Kortom, zaken die ze hier in de supermarkt niet direct hebben. Zo kwam ik al weer vele jaren gelden bij de GB en zag daar een lief klein zwart mannetje staan, niet om aardappels in te koken maar een lekker sausje in bereiden gaat heerlijk. De dame achter mij in de rij zag mijn panneke en zei: u zult wel veel van koken houden, ja, nee, ik wil niet bemoeiziek zijn maar ge hebt daar zo’n lief castrolleke uit gezocht. Veel recepten van sauzen gaan uit van een veel te grote hoeveelheid, en terug rekenen naar een kleinere hoeveelheid is vaak lastig. Ik doe dat meestal op gevoel. En met zo’n klein pannetje heb je direct zicht op de