Aardappelkruimel
Hallo allemaal Na een gezellig etentje zat ik na afloop met een grote schaal mooie, heel gekookte aardappelen. Tja weggooien is wel heel makkelijk en om te bakken waren ze te kruimig. Tja, wat nu?! Weet je wat, ik bak ze in de oven! Een ovenschaal gepakt, ingevet en de aardappelen stuk voor stuk tot grove kruim geknepen, zo ontstond een zeer grove aardappelpuree. Maar wat nu? Boter ertussen leggen? Olijfolie gebruiken? Of kookroom?? Ik heb gekozen voor de kookroom, met een teentje gepureerde knoflook en een flinke schep gedroogde uitjes. De aardappelen overgoten met de room nog even flink in de peper gezet en de schaal 15 minuten in een oven van 200 graden gebakken. Een smakelijk aardappelgerecht is geboren. Al een paar variaties erop gevonden: met gebakken uitjes, met paprika( uit pot) en paprikapoeder, met veel dille(lekker bij vis!!). Zo werd het probleem van te veel aardappelen tot een smakelijk gerecht. Ik schil nu vaak een paar aardappelen extra en bewaar die gekookt in een doosj...