Asperges
Keukengerei. Al zeker 18 jaar verzamel ik kookboeken. Dat omvat veel, boeken, pockets, reclameboekjes, lesboeken voor het grote werk, ideetjes voor de thuiskokers. Toen ik ‘’thuis’’ kwam kook ik iedere dag en met veel plezier. Soms vier gangen maar ook lekkere boerenkoolstamp met rookworst. Jullie zullen begrijpen dat ook de keukenuitrusting niet meer onder het standaard assortiment valt. Begonnen met BK-pannenset en geleidelijk wat meer aangeschaft. Een gietijzeren wok, een prachtige vispan, zo eentje die op twee gaspitten staat, en natuurlijk de beroemde aspergepan. Zo’n 16 cm doorsnede en een metalen rekje erin zodat je de asperges makkelijk uit de hoge pan kunt lichten. Mijn eerste aspergepan was van staal met een rekje dat gegalvaniseerd was. Na twee jaar begon het rekje te roesten, eerst een heel klein plekje dat makkelijk was weg te schuren maar het jaar erop sloeg de roestvorming flink toe. De pan vertoonde geen enkel teken van oxydatie, dus dacht ik, kom ik koop ee...