Lemon curd.
Als ik het echt niet meer zie zitten en alles grijs en grauw is, ga ik de keuken in en haal de eieren, suiker , en een snuf zout voor den dag. Merengue bakken dat doet me meestal goed. Nee, niet het maken maar het ETEN. Het geeft mij weer de zin om het varken bij de staart te vatten en door te gaan. Helemaal met zelfgemaakte lemon curd. Zalig dat vers gebakken eiwit, en ook heel tof met vanillevla van custard(opleuken met een vanillestokje!) Ik begin met de merengue , scheidt de eieren, begin te kloppen( mijn goede trouwe Kitchen aid). Het vooruitzicht van lekker snoepen doet mij besluiten wat ik als topping zal doen. Ik was gisteren een beetje down en bedacht me dat ik weer eens aan de lemon curd moest beginnen. Kookboeken uit de kast en speuren. Escoffier is te moeilijk maar in een simpel boekje een heel goed te doen recept. Dat kopieer ik en gan morgen direct aan de slag( vandaag dus). De lemon curd is niet ingewikkeld maar vraagt sterke ar...