Posts

Posts uit april 27, 2008 tonen

Ze zijn er!!!

Afbeelding
Hallo, Op de heenweg naar Ossendrecht even op de Fianenstraat bij Hugo Bogers gekeken of ze open waren. JA HOOR, er was beweging in de loods. Bij binnenkomst was er volop bedrijvigheid. En, volop keuze. Stukken, minder fraai, fraai, mooi, super mooi met de daarbij horende prijzen. De duurste waren € 5,00 vandaag. Ik ben gegaan voor de €4,00 de kilo asperges, die zagen er voor ons al heerlijk uit. Als kers op de taart ook een bakje aardbeien gekocht, als dessert! Alle dagen van de week kun je er terecht, op zondag tot 12.00 uur. Dat wordt smullen vandaag!!

Asperges!

Afbeelding
Hallo allemaal, Het is al een paar dagen goed weer en langzaam maar zeker verschijnen overall bij ons in de buurt weer de bordjes langs de weg: asperges!! Als ik terugkom van Ossendrecht rijd ik het PNEM station voorbij en kan dan aan mijn linkerkant, in een weggetje, een boerenschuur zien waar groente wordt verkocht, nou ASPERGES. Hugo Bogers. In de aspergetijd eten we dit witte goud dan ook wekelijks. Bij deze boer staan al snel vier bakken vol met asperges in alle denkbare klassen. Stukken, met een blauwige kopje, dikke, of super kwaliteit. Alles waar naar zicht geprijsd. Ik schrijf zicht want of je nu de stukken neemt(voor de soep) of de blauwkop, ze smaken allemaal super goed! In mijn kookboeken collectie heb ik zeker zes boeken met bereidingen van asperges maar de eerste maand blijven ze gekookt met een ei en een goede plak ham( en een kruimige aardappel) met een botersausje gewoon het lekkerste. Straks moet ik even naar Ossendrecht en op de terugweg sla ik toch even af om te kij...

Meloensnijkunst

Afbeelding

Proficiat!!

Afbeelding

Angels in America. GA KIJKEN!!!!

Afbeelding
Hallo! Zoals beloofd, een verslag van ons bezoek aan Chassee theater afgelopen zaterdag de 26e. Het was prachtig weer en vonden ondanks de super drukte snel een plaatsje voor de auto. Tussen restaurant en schouwburg in, dat kon niet mooier. We hadden even tijd en liepen een stukje Breda in. Het eerste wat we tegen kwamen was een lampenwinkel, een lampendump winkel. Iets saaier kun je je niet voorstellen maar nou zijn we al een hele tijd op zoek naar een lamp voor in de hal. Niet te groot, niet te klein en, heel belangrijk: er moet een spaarlamp in kunnen. Wat een lampen, wat een keuze, wat een prijzen. Plotseling kwamen we in een hoekje met lampvoeten en we vonden er een geschikte voet en een tafel verder een aardige kap. Spaarlamp geen probleem!!! Alles in de auto gelegd en naar Chassee. De voorstelling werd in twee delen gespeeld van 15.00 tot 17.15 en van 18.00 tot 20.15. IN-DRUK-WEK-KEND ! ! ! ! ! Een aanrader, een must! Geen enkele speler deed onder voor de andere, allemaal even s...

de Partypan! Mosselen! Veel te vroeg, maar onthouden

Afbeelding
Hallo allemaal, De zonnige dagen komen er weer aan en wat is er dan gezelliger dan buiten eten. Heerlijk op je terras, een smakelijke maaktijd. En waar de kok ook nog plezier en gezelligheid aan beleefd! De partypan komt hier dan ook weer prima van pas(is 'tie weer!!!)! Voor mosselen is het nu net even niet DE TIJD, maar houd het in gedachte!! Ik heb een grote partypan waar twee en halve kilo mosselen in kunnen. Neem een Ui, prei, wortel,sperziebonen, bleekselder, venkel, peterselie(als laatste). Snijdt de groente klein en doe met een kopje water in de partypan. Zet de pan aan en zodra het kookt doe je de snel afspoelde en uitgelekte mosselen erop en dekt de pak af met de deksel. Snijdt intussen het stokbrood, schenk de wijn in, pak de sausjes. Na ongeveer een minuut of 8 zijn je mosselen mooi open en je groente gaar. Snijdt de peterselie fijn en strooi over de mosselen. Zet de pan op tafel en smullen maar. Zo simpel! In plaats van water kan er natuurlijk ook een glas witte wijn of...

Zaaigoed spaghettiplant

Afbeelding

Tomatensaus! Om je vingers bij af te likken

Afbeelding
Tomatensaus Niets lekkerder dan eigen genaakte tomatensaus. Maak een grote hoeveelheid en vries het is voor drukke tijden. Nodig: 1 gesnipperde ui olijfolie 1-2 teentjes knoflook uit knijper Steel bleekselderij fijn gesneden Fijn gesneden wortel Blik tomaten en eventueel verse Lepeltje suiker( om het zuur in de tomaten te corrigeren) Peper ,zout, oregano Olijfolie verhitten en hierin de ui en de knoflook glazig bakken. Voeg de tomaten toe. Ik gebruik meestal een blik en enkele verse, klein gesneden tomaten met vel en al. Duw de tomaten uit blik even plat. Doe er de fijngesneden bleekselderij en wortel bij. Je kunt hier ook erg goed het gebladerte uit het midden van een bleekselder gebruiken. Peper, zout en oregano naar smaak. Laat dit een drie kwartiertjes zachtjes sudderen. Haal de staafmixer er door en mix tot het de gewenste fijnheid heeft. Vind je de saus te dik, doe er dan een beetje water of bouillon bij. Tomaten uit blik zijn perfect om saus van te maken. Er zijn blikken met ge...

Spaghettiplant het succes van 2008!

Afbeelding
Wie wil het niet?! Verse spaghetti van je eigen plant. vier planten zijn genoeg om een gezin van vier mensen van zes maaltijden te voorzien! Planten zijn goed te stekken! Groeten! Theo Voor een smakelijke tomatensaus volgt het recept morgen!