Posts

Posts uit augustus 30, 2020 tonen

Tour de France maar dan modern

Afbeelding
 Ieder jaar hetzelfde. Diezelfde berg dezelfde sprint, dezelfde tijdrit! Jaar in, jaar uit.ook al is de start in Timboektoe, toch bestaat de rest van de tour uit heuveltjes van de 3e categorie en glibberige, stijle weggetjes met hoogtepunt Parijs. Laten we beginnen met het aanpassen van de fiets :elektrisch ! Heel Nederland fietst elektrisch. Na een seizoen wil je niet anders meer. 

Buurman Musa

Afbeelding
  Tja, ik had het kunnen weten! Wie is buurman werd er al snel gevraagd.  Nou de buurman is Musa automobielen. Het bedrijf zit in de Karel de Stoute straat en op de Boergoensestraat met een speciale bandenwerkplaats. In vroegertijd heb ik zelf een zaak gehad en ik had een klant die ik onder de vaste klanten der vaste klanten kon rekenen. Hij had een vast motto: Haalt in den vreemden niet wat het eigen dorp u biedt.  Dat motto hebben we altijd in ere gehouden. Wat boodschappen betreft is het logisch dat we die in de buurt doen en nu de auto uit de garantie is geldt dat ook voor onderhoud . Wat Charlois heeft, halen we in Charlois. Dat 's niet alleen fijn voor de plaatselijke middenstand , het houdt Charlois ook leefbaar.  Haalt in den vreemde niet wat Charlois u biedt. Een mooie spreuk voor op de schouw.

De auto, en alles wat erbij komt.

Afbeelding
Het was de week van het autootje, ja deze week stond de auto in de spotlights. Op 1 September konden we een parkeervergunning aanvragen. Charlois gaat over op betaald parkeren op 1 oktober om de parkeeroverlast van de omliggende wijken te verminderen. Het zijn all gauw drie rondjes door de wijk vooraleer je een parkeerplaats kunt vinden. Door betaald parkeren in te voeren is het niet aantrekkelijk meer om je auto in (Oud-) Charlois te parkeren.  De gemeente heeft huis aan huis een dikke envelop bezorgd met daarin de voorwaarden en regels waar je aan moet voldoen om een parkeervergunning te krijgen. Echtgenoot A heeft deze week voor onszelf en voor de nodige buurtgenoten het formulier ingevuld. Het gaat allemaal digitaal en aan het einde van de digitale aanvraag , volgt een digitaal oké of geen oké . Die hobbel hebben we genomen en als het meezit kunnen we vanaf 1 oktober zonder dubbel te parkeren onze boodschappen op het gemakje uitladen. 1 September moest onze auto ook naar de garage,