Posts

Posts uit februari 24, 2008 tonen

En papilottes

Afbeelding
Hallo!! Als je eters krijgt wil je altijd goed voor de dag komen. Een puik voorgerecht, een WAUW hoofdgerecht en iets lekkers om de gaatjes te vullen( dat riep mijn grootmoeder altijd als de schaal Saroma pudding op tafel kwam, altijd frambozen). Een leuk en erg makkelijk hoofdgerecht maak je en papillotes, of te wel ingepakt! Je kunt hierbij gebruik maken van bakpapier of aluminiumfolie. Het is een leuk gezicht als je een pakketje op je bord krijgt, een opgeblazen ballon die je met je mes inprikt en waar dan heerlijke geuren uitkomen en aardappel, groente en vlees/vis uit gesmikkeld kunnen worden. Het enige wat je nodig hebt is een hete oven, zeker 200 graden. Leuke successen geboekt met kipfilet(halve p.p.) of kabeljauw(koolvis/ schelvis kan ook prima). Neem een groot vel alu folie, vouw dit dubbel en maak in het midden weer een dun vouwtje zodat je weet waar je je groente en vis,vlees moet leggen. Smeer folie in met wat olie of boter en leg er de groente op(kleingesneden), daarop j

Filmpje!

Pub Spar (Dinosaure) - Vidéo

Puree! niet IN de Puree!

Afbeelding
Hallo allemaal, Tijdens ons verblijf in Parijs moesten er natuurlijk boeken gekocht worden, kookboeken wel te verstaan. Het liefst boeken waar je thuis niet zo maar tegenaan loopt. En, de prijs moet ook schappelijk zijn. Al onze uitstapjes kan ik terug vinden in de kookbibliotheek, want van bijna overal is er minstens één kookboek mee terug gekomen. Ook deze keer wist ik weer een paar leuke koopjes EN vooral ook interessante boeken te pakken te krijgen. Eentje daarvan is: Mes Purées, salées et sucrées . 80 verschillende recepten voor puree, hartige en zoete. Ik vond dit boek in een hoekje onder het stof, het laatste exemplaar. Voor ons vertrek waren we genodigd door een goede vriendin om in Antwerpen, bij Le Zoute Zoen te gaan lunchen. Denk nu niet dat we aan een bruine boterham met kaas hebben gezeten of een pistoleke mee hesp. Nee een Koninklijke lunch met een superieure wijn. Adrie en Jeaninne lieten zich een hoofdgerecht presenteren met een zeer smakelijke aardappelpuree, zo smake

de Egelantine

Afbeelding
Hier Parijs weer! Gisteravond hadden we het plan om weer bij de Egelantine te gaan eten. De avond ervoor waren we al op zoek geweest naar het restaurant maar konden we het op een of andere manier niet vinden. Bij het zoeken in zo’n grote stad als Parijs heb je aan mij toch niets hoor, ik loop drie keer door dezelfde straat en verbaas mij over de gebouwen en omgeving. Maar Adrie heeft een eindeloos goed geheugen voor deze zaken. In ons hotel op de pc het adres opgezocht en gisteren dus op weg!! We hebben er vorige keer ook erg goed gegeten en zagen uit naar de maaltijd die ze nu aan ons voor zouden zetten. Rue de la Verrerie 9. Na een tochtje met de metro lepen we al spoedig in de Rue de la Verrerie maar konden nr 9 zo snel niet vinden. Dus nog een keer op en neer. Bij de derde keer vonden we het onopvallende pand: gesloten! Misschien te vroeg, dus namen we ons voor on rond 19 .00 uur nog even terug te gaan, en mochten ze er dan nog niet zijn, tja, dan gaan we naar een ander restaurant