Puree! niet IN de Puree!

Hallo allemaal,

Tijdens ons verblijf in Parijs moesten er natuurlijk boeken gekocht worden, kookboeken wel te verstaan. Het liefst boeken waar je thuis niet zo maar tegenaan loopt. En, de prijs moet ook schappelijk zijn.
Al onze uitstapjes kan ik terug vinden in de kookbibliotheek, want van bijna overal is er minstens één kookboek mee terug gekomen. Ook deze keer wist ik weer een paar leuke koopjes EN vooral ook interessante boeken te pakken te krijgen.

Eentje daarvan is: Mes Purées, salées et sucrées. 80 verschillende recepten voor puree, hartige en zoete. Ik vond dit boek in een hoekje onder het stof, het laatste exemplaar. Voor ons vertrek waren we genodigd door een goede vriendin om in Antwerpen, bij Le Zoute Zoen te gaan lunchen. Denk nu niet dat we aan een bruine boterham met kaas hebben gezeten of een pistoleke mee hesp. Nee een Koninklijke lunch met een superieure wijn. Adrie en Jeaninne lieten zich een hoofdgerecht presenteren met een zeer smakelijke aardappelpuree, zo smakelijk dat we nieuwsgierig waren wat de ingrediënten zouden zijn. Veel konden we terug vinden en verder is het een kwestie van uitproberen.
Het Franse boek is een extra stimulans om eens wat met puree uit te testen. Ook een boek gevonden over het maken van terrines en pasteien, mijn grote hobby! Les terrines de Cendrine, een blij kijkende mevrouw op de kaft met decolletee die doet alsof pastei bakken haar levensvervulling is.De dame is gekozen om menig hetro meneer te doen besluiten het boek te kopen enook eens een pastei te gaan bakken met deze mevrouw.

Bij thuiskomst via amazone eens gekeken of ik een goede koop had gedaan, of dat het boeken waren die al jaren niet meer verhandeld werden. Nog volop te koop voor stevige bedragen. Nee, Parijs is niet alleen goed van verblijf en eten en drinken geweest maar heeft ook de kookbibloitheek een voordelige aanwinst bezorgd!

VIVE LA FRANCE!! Snel nog eens terug!!

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''