Mag het een onsje meer zijn?
Zoals het gaat als je aan het koken bent, je let wel eens niet goed op. Voor ik begin wet ik de messen en zorg dat de taaiste kip, varken of os moeiteloos in mootjes kunen worden gehakt. Ook groentes geven geen enkel probleem als het op kleinmaken aankomt . Ik ben de kokkie en de baas in de keuken. Nou gebeurd het de laatste tijd dat ik te vlug wil zijn, eigenlijk een beetje slordig bezig ben, en dat ik ongewild topjes van mijn vingers raak met dat vlijmscherpe mes. Vlees ging wel maar wortelen julienne snijden levert me met een zekerheid van 90 procent een snij insident op. Lievelingsplekken zijn wel duimtopjes! Ben je net lekker bezig, en hup daar is ie weer. Het is verraderlijk want je voekt het wel maar het levert niet gelijk een bloederig tafreel. Je hebt precies 20 seconden om te handelen, in dit geval je mes neerleggen de pleisters uti het kruidenkastje pakken, en snel een pleister op de wonde doen. Ben je op tijd dan begint het bloeden binnen 4, 3, 2, 1, nu! Het...