Kipterrine met gedroogde abrikozen Abrikozen weken in lauw water, en aansluitend even gaar koken. Dit kan in water maar ook in bouillon (van een blokje). 750 gram kipgehakt 3 eieren 1 lepel citroensap 1 eetlepel dragon 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie 1/4 liter slagroom 1,25 (1/8 liter) crème fraiche 100 gram abrikozen gedroogde peper zout mespunt gemalen foeli Meng het kip gehakt met de eieren, het citroensap, de groene kruiden en peper, foelie en het zout. Meng zorgvuldig de slagroom en de crème fraiche door het gehakt. Zet het geheel een half uur in de koelkast. verwarm de oven voor op 180'C Vet een cake of terrine vorm in en leg op de bodem een velletje vetvrij papier. Schep een gedeelte van de massa erin, en dek af met abrikozen.Bedek die weer met de farce, en daar weer abrikozen op. Dan de laatste farce, en strijk de bovenkant glad.Dek ook de bovenzijde af met vetvrij papier.Sluit de vorm af met alu folie of met de deksel en plaats de vorm in een braadslede met koken...