Posts

Posts uit januari 14, 2007 tonen

O ja, Berlijn!!

Afbeelding
O ja, Berlijn! Nou veel indrukwekends hebben we de laatste dagen niet ondernomen in Berlijn. Gewoon, grote wandelingen door de stad gemaakt (4 uur) gezellige lunches ondernomen en het rustig aan gedaan. Ook nog even langs de vaste rommelmarkt (trödelmarkt ) in de Fazanenstrasse. Een hele berg rommel bij elkaar midden in de stad. Vorig jaar waren ze tussen kerst en nieuw gesloten maar deze keer stonden de poorten wijd open. Ik vond een keukenklok die op ieder heel uur een vogelgeluid produceert, kosten € 1. 00. Je voelt het al, die kon ik niet laten liggen en deze werd dus gekocht. Vrijdagmiddag zijn we verkast van hotel. Adrie had een hotel geboekt vlakbij de luchthaven zodat we zaterdag niet voor dag en dauw eruit zouden moeten. Het bleek een heel karwei om het hotel te vinden. Na een dik uur rondzwerven langs tussen en over snelwegen kwam het hotel in zicht. Afgepeigerd namen we het besluit om voor het diner niet meer de stad in te gaan en nog eens aan het sjouwen te gaan. Desnoods e...

Duitse aardappelsoep

Afbeelding
Duitse aardappelsoep Ingredienten · 400 gram aardappelen · 1 winterwortel · stukje knolselderij · 1 prei · 1 ui · 50 gram rookspek in dobbelsteentjes · 750 mililiter runderbouillon · 4 sausijsjes · 1 eetlepel fijngehakte peterselie · peper,zout BereidingSchil en was de aardappelen en snijd ze klein.Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine blokjes.Bak het spek langzaam uit.Doe de aardappelen en groenten erbij en bak deze even zachtjes mee.Giet de bouillon erbij en breng alles snel aan de kook.Laat de soep 20 min.zachtjes koken.Roer de soep dan door een zeef en laat de sausijsjes erin gaar worden (20 min.)Haal de sausijsjes uit de pan en proef of erin de soep nog peper en/of zout moet.Snijd de sausijsjes in plakjes.Bestrooi de soep op het laatst met de gehakte peterselie.Serveer de plakjes worst met wat mosterd er apart bij.