Duitse aardappelsoep
Duitse aardappelsoep
Ingredienten
· 400 gram aardappelen
· 1 winterwortel
· stukje knolselderij
· 1 prei
· 1 ui
· 50 gram rookspek in dobbelsteentjes
· 750 mililiter runderbouillon
· 4 sausijsjes
· 1 eetlepel fijngehakte peterselie
· peper,zout
BereidingSchil en was de aardappelen en snijd ze klein.Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine blokjes.Bak het spek langzaam uit.Doe de aardappelen en groenten erbij en bak deze even zachtjes mee.Giet de bouillon erbij en breng alles snel aan de kook.Laat de soep 20 min.zachtjes koken.Roer de soep dan door een zeef en laat de sausijsjes erin gaar worden (20 min.)Haal de sausijsjes uit de pan en proef of erin de soep nog peper en/of zout moet.Snijd de sausijsjes in plakjes.Bestrooi de soep op het laatst met de gehakte peterselie.Serveer de plakjes worst met wat mosterd er apart bij.
Ingredienten
· 400 gram aardappelen
· 1 winterwortel
· stukje knolselderij
· 1 prei
· 1 ui
· 50 gram rookspek in dobbelsteentjes
· 750 mililiter runderbouillon
· 4 sausijsjes
· 1 eetlepel fijngehakte peterselie
· peper,zout
BereidingSchil en was de aardappelen en snijd ze klein.Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine blokjes.Bak het spek langzaam uit.Doe de aardappelen en groenten erbij en bak deze even zachtjes mee.Giet de bouillon erbij en breng alles snel aan de kook.Laat de soep 20 min.zachtjes koken.Roer de soep dan door een zeef en laat de sausijsjes erin gaar worden (20 min.)Haal de sausijsjes uit de pan en proef of erin de soep nog peper en/of zout moet.Snijd de sausijsjes in plakjes.Bestrooi de soep op het laatst met de gehakte peterselie.Serveer de plakjes worst met wat mosterd er apart bij.
Reacties