Zaterdag koken we eens iets anders
Zuurkoolschotel à la Jeanine. ************************** Van een goede vriendin kreeg ik een tijd geleden een recept met zuurkool. Nou, niet vreemd, er zijn er honderden! Maar dit is een speciale, een recept van zuurkool met rijst! Het is een licht gerecht en erg smakelijk. Goed te combineren met gehakt, gekookte ham, of spekjes. Hier volgt het recept: Zuurkoolschotel Jeannine - ui fruiten en het gehakt rul bakken (neem zoveel/weinig gehakt als je wilt - rijst koken met een bouillonblokje, niet te gaar! - Zuurkool spoelen( of niet) en fijn snijden - 2 appels schillen en in grove stukken snijden, OF ananas OF mandarijntjes (uit blik) - geraspte kaas - paprikapoeder schotel invetten en laag voor laag vullen met ingrediënten, rijst, gehakt, ananas. De laatste laag is gehakt. Voeg ook wat sap toe, bij gebruik van verse appels neem dan appelsap. Strooi over de laatste laag gehakt paprikapoeder en de geraspte kaas. Ongeveer een uurtje in de over, afgedekt. Laatste tien minuutjes even grillen...