Zaterdag koken we eens iets anders


Zuurkoolschotel à la Jeanine.
**************************


Van een goede vriendin kreeg ik een tijd geleden een recept met zuurkool. Nou, niet vreemd, er zijn er honderden! Maar dit is een speciale, een recept van zuurkool met rijst! Het is een licht gerecht en erg smakelijk. Goed te combineren met gehakt, gekookte ham, of spekjes. Hier volgt het recept:

Zuurkoolschotel Jeannine


- ui fruiten en het gehakt rul bakken (neem zoveel/weinig gehakt als je wilt
- rijst koken met een bouillonblokje, niet te gaar!
- Zuurkool spoelen( of niet) en fijn snijden
- 2 appels schillen en in grove stukken snijden, OF ananas OF mandarijntjes (uit blik)
- geraspte kaas
- paprikapoeder

schotel invetten en laag voor laag vullen met ingrediënten, rijst, gehakt, ananas. De laatste laag is gehakt. Voeg ook wat sap toe, bij gebruik van verse appels neem dan appelsap.
Strooi over de laatste laag gehakt paprikapoeder en de geraspte kaas. Ongeveer een uurtje in de over, afgedekt. Laatste tien minuutjes even grillen(dit natuurlijk zonder deksel)J.

Ik heb zelf zuurkoolspek in plakjes gesneden en in de schotel, op de laagjes verdeeld. Gebruik eens een verse ananas, maakt het extra lekker!
Rookworst, knakworst of spek kan natuurlijk ook in of bij de schotel. Een smakelijke witte wijn erbij, SMULLEN MAAR!!!!

fijn weekend!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vertaling ''the long day closes''

Verse wafels uit schudfles

smikkelen en smullen hatsekidee