Hallo allemaal, Als ik dan ’s avonds na een repetitie naar huis rijdt vind ik het heerlijk om massief orgelspel te horen. Zou ik dat thuis doen dan zouden buren en omgeving mee MOETEN genieten en dreunde het door het huis. Maar, als ik nu alleen in de auto stap, start, en met dit weer de airco aanzet, kan ik de auto in één druk op de knop omtoveren in een kathedraal. Door zes speakers denderen de tonen van een woest orgel, dreigend, statig, plechtig, diepe bassen massief spel. En voor ik het weet ben ik thuis, parkeer mijn kathedraal n de kelder en stap fris uit de auto! Muziek is emotie, of je het nu speelt of zingt, leg er emotie in! liever laat ik mijn zangers net iets anders zingen, als dat een voelbaar verschil maakt is het een 16e noot waard. Het maakt het zo de moeite waard! Fijn weekend! Theo
Posts
Posts uit juli 4, 2010 tonen
Lekker gerepeteerd in Huijbergen.
- Link ophalen
- X
- Andere apps
Flink gezongen. Gisteren mijn tweede week vakantiewerk in Huijbergen gedaan. Een goede opkomst en volop in the mood om er een sprankelende repetitie van te maken. Lisette, onze organist, had uit het mapje met liederen een mooi lied ontdekt en vroeg of we dat konden instuderen. Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een klein half uurtje hadden ze het onder de knie, een leuk resultaat voor allen, en de stemming kwam er goed in. Om 20.50 uur(al zo laat????!!!!!) moesten we de orde van dienst nog even doornemen en zonder mopperen werd het 21.30 uur! Daarna, bij uitzondering een glas gedronken op de gezondheid van twee jarigen, Henk en Jo. Dat het ze goed bevallen was kon ik horen want als de zangers neuriënd en zingend de zaal verlaten weet ik dat het een geslaagde repetitie is geweest. Om 22.15 was ik weer thuis. Zondagmorgen heb ik een viering in Huijbergen, en de Adolphineviering in Ossendrecht. Groeten! Theo.
Zomereten.
- Link ophalen
- X
- Andere apps
Zomertijd, zomer eten. Vorige week had ik even geen goesting om eens uitgebreid te gaan koken. Eerst eens gaan kijken wat er in huis was. Paprika, wortel, Turks pepertje, bleekselder, mozzarella, pecorino en een stronk van de broccoli. In de vriezer lag een pakje varkensvlees. Ten eerste de groenten schoongemaakt en in de keukenmachine grof gehakt. Olijfolie in de pan en het vlees rondom aangebraden en op een bord, daarna de groente in dezelfde pan gedaan en even flink aan gezet en even laten sudderen met een bouillonblokje. Het brood open gesneden en uit het bovenste deel een gat gemaakt in het midden. Eerst smeer ik de bodem in met ……….. verdeel er dan de groente over, daarna de schijven mozzarella en het vlees daarna de geraspte pecorino. Leg de boven zijde er weer op. Laat geheel afkoelen en pak het in aluminiumfolie en bewaar het tot gebruik( de volgende dag) in de koelkast. Zet de oven aan op 180 -200 graden en schuif het brood in de oven. Al naargelang bakken tot het bo...