Zomereten.

Zomertijd, zomer eten.




Vorige week had ik even geen goesting om eens uitgebreid te gaan koken. Eerst eens gaan kijken wat er in huis was. Paprika, wortel, Turks pepertje, bleekselder, mozzarella, pecorino en een stronk van de broccoli. In de vriezer lag een pakje varkensvlees.

Ten eerste de groenten schoongemaakt en in de keukenmachine grof gehakt. Olijfolie in de pan en het vlees rondom aangebraden en op een bord, daarna de groente in dezelfde pan gedaan en even flink aan gezet en even laten sudderen met een bouillonblokje. Het brood open gesneden en uit het bovenste deel een gat gemaakt in het midden. Eerst smeer ik de bodem in met ……….. verdeel er dan de groente over, daarna de schijven mozzarella en het vlees daarna de geraspte pecorino. Leg de boven zijde er weer op. Laat geheel afkoelen en pak het in aluminiumfolie en bewaar het tot gebruik( de volgende dag) in de koelkast.

Zet de oven aan op 180 -200 graden en schuif het brood in de oven. Al naargelang bakken tot het bovenste deel knapperig is en de rest lekker warm. Het kost twee keer niets

Heerlijk om op het terras met een glas rosé op te peuzelen.

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''