Voor het weekend: Kipterrine



Kipterrine met gedroogde abrikozen

Abrikozen weken in lauw water, en aansluitend even gaar koken.
Dit kan in water maar ook in bouillon (van een blokje).

750 gram kipgehakt
3 eieren
1 lepel citroensap
1 eetlepel dragon
2-3
eetlepels fijngehakte peterselie
1/4 liter slagroom
1,25 (1/8 liter) crème fraiche
100 gram abrikozen gedroogde
peper
zout
mespunt gemalen foeli

Meng het kip gehakt met de eieren, het citroensap, de groene kruiden en peper, foelie en het zout.
Meng zorgvuldig de slagroom en de crème fraiche door het gehakt.
Zet het geheel een half uur in de koelkast.
verwarm de oven voor op 180'C
Vet een cake of terrine vorm in en leg op de bodem een velle­tje vetvrij papier.
Schep een gedeelte van de massa erin, en dek af met abriko­zen.Bedek die weer met de farce, en daar weer abrikozen op. Dan de laatste farce, en strijk de bovenkant glad.Dek ook de bovenzijde af met vetvrij papier.Sluit de vorm af met alu folie of met de deksel en plaats de vorm in een braadslede met kokend water en plaats het geheel voor 45 minuten in de oven.
Het kippevlees is gaar als het vocht dat omhoog borrelt helder van kleur is.
Serveer de terrine lauwwarm of koud, in dikke plakken gesne­den. Met brood en wat salade!




Vetvrij papier onderin zorgt ervoor dat u de gesneden plakken er makkelijk uit kunt nemen.

Vetvrij papier aan de bovenzijde voor komt het bruin worden van de bovenzijde, dat staat niet zo fraai bij een blanke terrine.

Het lijkt erg veel werk, maar probeer het eens! Echt heel lekker !!



Er is een vraag over 'kipgehakt': koop kipfilet(dat is het makkelijkst) en draai dit door de gehaktmolen of met de hakselaar of keukenmachine. Heb je die allemaal niet snijdt je het gewoon erg fijn, gaat ook erg goed. Als je gewoon gehakt gebruikt pakt het héél anders uit!!

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''