Schouwburgbezoek met de BAHA

Als BAHA-gebruiker wil je ook goede verstaanbaarheid in de schouwburg(of kerk) hebben. Het cordelle toestel heeft een ringleiding ontvangst, de compact en de classic hebben dat niet. Die moeten de telecoil gebruiken.

Hiernaast zie je de telecoil. Je steekt deze onderin je BAHA en kunt dan gebruik maken van de ringleiding. In de schouwburg moet je een kastje vragen die het door hen gebruikte geluidsysteem omvormt tot de goede frequentie.

Ik gebruik het zowel in schouwburg de Maagd(Bergen op Zoom) als in schouwburg de Kring(Roosendaal). Wel heb ik gemerkt dat ik ook erg veel gebaat ben bij een goed zicht. Het goed zien van de spelers biedt je de mogelijkheid om ook wat te liplezen(hier een andere keer meer over).
Als wij het abonnement aanvragen zetten we er altijd bij dat ik slechthorend ben, en de schouwburg zorgt altijd voor goede plekken. Vooral schouwburg de Maagd( http://www.demaagd.nl/ ) verzorgt dit altijd perfect.

Als je een BAHA krijgt zit deze telecoil er niet standaard bij, maar moet apart worden besteld. Denk er even aan als je bij de audioloog bent.

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''