En papilottes

Hallo!!

Als je eters krijgt wil je altijd goed voor de dag komen. Een puik voorgerecht, een WAUW hoofdgerecht en iets lekkers om de gaatjes te vullen( dat riep mijn grootmoeder altijd als de schaal Saroma pudding op tafel kwam, altijd frambozen).
Een leuk en erg makkelijk hoofdgerecht maak je en papillotes, of te wel ingepakt!
Je kunt hierbij gebruik maken van bakpapier of aluminiumfolie.
Het is een leuk gezicht als je een pakketje op je bord krijgt, een opgeblazen ballon die je met je mes inprikt en waar dan heerlijke geuren uitkomen en aardappel, groente en vlees/vis uit gesmikkeld kunnen worden.
Het enige wat je nodig hebt is een hete oven, zeker 200 graden.

Leuke successen geboekt met kipfilet(halve p.p.) of kabeljauw(koolvis/ schelvis kan ook prima).
Neem een groot vel alu folie, vouw dit dubbel en maak in het midden weer een dun vouwtje zodat je weet waar je je groente en vis,vlees moet leggen.
Smeer folie in met wat olie of boter en leg er de groente op(kleingesneden), daarop je vlees of vis, nog wat groeten en een klont(je) boter. Vouw nu de zijkanten goed dicht er ontstaat nu een zak, giet hier een klein glas witte wijn in en sluit de zak met zo min mogelijk lucht goed af. Met aluminiumfolie gaat dit erg makkelijk. Leg dit in de hete oven, ongeveer 20 minuten. De zak staat dan goed bol. In 20 minuten is alles in je zak gaar gestoomd. Maak een zak per persoon of een grote voor meerdere personen. Ik kan vier zakken in mijn oven stomen maar is je oven te klein, maak dan een grote zak en presenteer die op een grote schaal. Bij een grote zak de hoeveelheid wijn en oventijd aanpassen.

Goed en smakelijk weekend!!

Theo

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''