de Partypan! Mosselen! Veel te vroeg, maar onthouden



Hallo allemaal,

De zonnige dagen komen er weer aan en wat is er dan gezelliger dan buiten eten. Heerlijk op je terras, een smakelijke maaktijd. En waar de kok ook nog plezier en gezelligheid aan beleefd!

De partypan komt hier dan ook weer prima van pas(is 'tie weer!!!)! Voor mosselen is het nu net even niet DE TIJD, maar houd het in gedachte!!

Ik heb een grote partypan waar twee en halve kilo mosselen in kunnen.
Neem een Ui, prei, wortel,sperziebonen, bleekselder, venkel, peterselie(als laatste). Snijdt de groente klein en doe met een kopje water in de partypan. Zet de pan aan en zodra het kookt doe je de snel afspoelde en uitgelekte mosselen erop en dekt de pak af met de deksel.
Snijdt intussen het stokbrood, schenk de wijn in, pak de sausjes. Na ongeveer een minuut of 8 zijn je mosselen mooi open en je groente gaar. Snijdt de peterselie fijn en strooi over de mosselen.
Zet de pan op tafel en smullen maar. Zo simpel! In plaats van water kan er natuurlijk ook een glas witte wijn of een flesje bier gebruikt worden! Alleen weet ik niet of de groente dan smakelijk blijven, dat moet ik nog uitproberen!


Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''