Angels in America. GA KIJKEN!!!!



Hallo!

Zoals beloofd, een verslag van ons bezoek aan Chassee theater afgelopen zaterdag de 26e.
Het was prachtig weer en vonden ondanks de super drukte snel een plaatsje voor de auto. Tussen restaurant en schouwburg in, dat kon niet mooier. We hadden even tijd en liepen een stukje Breda in. Het eerste wat we tegen kwamen was een lampenwinkel, een lampendump winkel. Iets saaier kun je je niet voorstellen maar nou zijn we al een hele tijd op zoek naar een lamp voor in de hal. Niet te groot, niet te klein en, heel belangrijk: er moet een spaarlamp in kunnen. Wat een lampen, wat een keuze, wat een prijzen. Plotseling kwamen we in een hoekje met lampvoeten en we vonden er een geschikte voet en een tafel verder een aardige kap. Spaarlamp geen probleem!!!
Alles in de auto gelegd en naar Chassee. De voorstelling werd in twee delen gespeeld van 15.00 tot 17.15 en van 18.00 tot 20.15.
IN-DRUK-WEK-KEND ! ! ! ! !
Een aanrader, een must! Geen enkele speler deed onder voor de andere, allemaal even sterk en goed! Het was 17.15 voor we het wisten. Een consumptie was welkom en Chassee had heel slim voor broodjes en (heerlijke) saté gezorgd. Voor een heel redelijke prijs. Iedereen zat te smikkelen. Deel twee was net zo aangrijpend en goed gespeeld.
inhoud
Ivo van Hove regisseert Angels in America, een theatraal tweeluik over liefde, angst en hoop. Amerika, tijdens het Reagan-tijdperk in de jaren tachtig. De politiek is hard en kil. Aids is de nieuwe ziekte die de homogemeenschap treft en door de aartsconservatieve regering wordt doodgezwegen. Een groep New Yorkers verschijnt ongewild in elkaars leven. Hun angsten voor het leven en de dood zoeken een uitweg in een infectie van dromen, hallucinaties en leugens. Angels in America is onderdeel van Topstukken 0708. Het bestaat uit twee toneelstukken, die door de week op verschillende avonden en op de zaterdagen als marathonversie worden gespeeld.Het verhaal:Als Louis (Fedja van HuĂȘt) hoort dat zijn vriend Prior (Eelco Smits) aids heeft, slaat de angst voor dood en verval toe. Hij verlaat Prior en laat hem eenzaam achter in een ziekenhuisbed, vechtend tegen de slopende ziekte en mystieke visioenen. Elders in Manhattan loopt het huwelijk van het Mormonenechtpaar Joe (Barry Atsma) en Harper Pitt (Hadewych Minis) op de klippen. De aan kalmeringspillen verslaafde Harper geeft zich over aan surrealistische waandenkbeelden, terwijl Joe bij Louis een uitweg vindt voor zijn door het geloof verboden seksuele gevoelens. Onderwijl bestrijdt de machtige ultrarechtse advocaat Roy Cohn (Hans Kesting) – in de jaren vijftig persoonlijk verantwoordelijk voor de executie van het echtpaar Ethel en Julius Rosenberg wegens spionage voor de communisten – zijn tegenstanders, die hem willen royeren vanwege een dubieuze zakelijke transactie. Als ook hij ten prooi valt aan het virus, komen de spoken van het verleden aan zijn ziekbed wraak nemen. Angels in America is een sensitief en complex portret van een verloren generatie, die opstaat tegen een harteloze wereld. In de intimiteit van een huiskamerdrama ontvouwt zich het politieke wereldtoneel.
Het verhaal is niet in twee regels te vatten maar kijk eens op de volgende link:
http://www.toneelgroepamsterdam.nl/default.asp?path=mhfsayla

Ga wel naar beide voorstellingen!!!!!!

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''