Tomatensaus! Om je vingers bij af te likken

Tomatensaus

Niets lekkerder dan eigen genaakte tomatensaus. Maak een grote hoeveelheid en vries het is voor drukke tijden.

Nodig:
1 gesnipperde ui
olijfolie
1-2 teentjes knoflook uit knijper
Steel bleekselderij fijn gesneden
Fijn gesneden wortel
Blik tomaten en eventueel verse
Lepeltje suiker( om het zuur in de tomaten te corrigeren)
Peper ,zout, oregano

Olijfolie verhitten en hierin de ui en de knoflook glazig bakken.
Voeg de tomaten toe. Ik gebruik meestal een blik en enkele verse, klein gesneden tomaten met vel en al. Duw de tomaten uit blik even plat.
Doe er de fijngesneden bleekselderij en wortel bij. Je kunt hier ook erg goed het gebladerte uit het midden van een bleekselder gebruiken.
Peper, zout en oregano naar smaak. Laat dit een drie kwartiertjes zachtjes sudderen. Haal de staafmixer er door en mix tot het de gewenste fijnheid heeft. Vind je de saus te dik, doe er dan een beetje water of bouillon bij.

Tomaten uit blik zijn perfect om saus van te maken. Er zijn blikken met gewone tomaten maar ook met pomodori ’s. Gebruik geen tomatenpuree, dat geeft een heel andere smaak. Bijna iedere supermarkt heeft die blikjes en ze kosten hooguit € 0.30. ongelofelijk dat er zo’n goed product zo weinig kost.

Groeten!

Theo

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vertaling ''the long day closes''

Verse wafels uit schudfles

smikkelen en smullen hatsekidee