Posts

Posts uit oktober 22, 2006 tonen

lekker! kerriegehakt met komkommersaus!

Afbeelding
kerriegehakt met komkommersaus Bereidingstijd 20-30 minuten Ingredienten • 1 citroen • 2 teentjes knoflook • 1 stukje verse gember, geschild • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden • 5 takjes koriandergroen • 1 rode Spaanse peper, zonder zaden • 1 ei • 2 eetlepels gekookte rijst, afgekoeld • 500 gr lamsgehakt • 1 eetlepel kerriepoeder • zout en (versgemalen) peper • 2 eetlepels (arachide)olie • 2 eetlepels boter Voor de saus: • 1 komkommer, geschild • zout • 2 dl volle yoghurt • 1 eetlepel citroensap • 1 teentje knoflook, fijngesneden • 1 teentje knoflook, fijngesneden • 1 eetlepel gehakte munt • 1 eetlepel gehakte bieslook Voorbereiding: Schil de citroen dun af; snijd de schil in stukjes en pers de vrucht uit. Maal in de keukenmachine citroenschil, knoflook, gember, lente-uitjes, koriander en Spaanse peper heel fijn. Kneed het ei en de rijst door het gehakt. Voeg het citroenmengsel en de kerrie toe, breng op smaak met zout en peper en kneed tot alles goed gemengd is. Rol van het gehak