lekker! kerriegehakt met komkommersaus!
kerriegehakt met komkommersaus
Bereidingstijd 20-30 minuten Ingredienten
• 1 citroen
• 2 teentjes knoflook
• 1 stukje verse gember, geschild
• 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
• 5 takjes koriandergroen
• 1 rode Spaanse peper, zonder zaden
• 1 ei
• 2 eetlepels gekookte rijst, afgekoeld
• 500 gr lamsgehakt
• 1 eetlepel kerriepoeder
• zout en (versgemalen) peper
• 2 eetlepels (arachide)olie
• 2 eetlepels boter
Voor de saus:
• 1 komkommer, geschild
• zout
• 2 dl volle yoghurt
• 1 eetlepel citroensap
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 1 eetlepel gehakte munt
• 1 eetlepel gehakte bieslook
Voorbereiding: Schil de citroen dun af; snijd de schil in stukjes en pers de vrucht uit.
Maal in de keukenmachine citroenschil, knoflook, gember, lente-uitjes, koriander en Spaanse peper heel fijn. Kneed het ei en de rijst door het gehakt. Voeg het citroenmengsel en de kerrie toe, breng op smaak met zout en peper en kneed tot alles goed gemengd is.
Rol van het gehakt balletjes van ca. 5 cm doorsnee.
Voor de Saus:
Rasp de komkommer grof, bestrooi hem met zout en laat 30 minuten staan. Druk in een zeef het vocht uit de komkommer.
Roer de yoghurt los met het citroensap, roer er de komkommer, knoflook en kruiden door.
Laat de saus tot gebruik in de koelkast op smaak komen. Bereidingswijze Verhit de olie en de boter in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 minuten gaar.
Eet smakelijk!!
Theo
Reacties