Posts

Posts uit april 10, 2011 tonen

Asperges

Afbeelding
Keukengerei. Al zeker 18 jaar verzamel ik kookboeken. Dat omvat veel, boeken, pockets, reclameboekjes, lesboeken voor het grote werk, ideetjes voor de thuiskokers. Toen ik ‘’thuis’’ kwam kook ik iedere dag en met veel plezier. Soms vier gangen maar ook lekkere boerenkoolstamp met rookworst. Jullie zullen begrijpen dat ook de keukenuitrusting niet meer onder het standaard assortiment valt. Begonnen met BK-pannenset en geleidelijk wat meer aangeschaft. Een gietijzeren wok, een prachtige vispan, zo eentje die op twee gaspitten staat, en natuurlijk de beroemde aspergepan. Zo’n 16 cm doorsnede en een metalen rekje erin zodat je de asperges makkelijk uit de hoge pan kunt lichten. Mijn eerste aspergepan was van staal met een rekje dat gegalvaniseerd was. Na twee jaar begon het rekje te roesten, eerst een heel klein plekje dat makkelijk was weg te schuren maar het jaar erop sloeg de roestvorming flink toe. De pan vertoonde geen enkel teken van oxydatie, dus dacht ik, kom ik koop ee

Rood potlood.

Afbeelding
Hallo allemaal, Dit jaar al weer vijfentwintig jaar organist/ dirigent/ cantor. De tijd is omgevlogen, het is erg afwisselend want zo speel je een uitvaart, dan weer een huwelijk of een zondagviering. Ook de zangkoren zijn helemaal anders. Tweestemmig, driestemmig, vierstemmig, ieder koor/ cantorij heeft zijn eigen niveau en liedkeuze. Velen lezen geen noten maar zingen met veel plezier. Om dan ook nog bij te houden of er crescendo’s of decrescendo’s in zitten wordt soms wat te veel. Toen heb ik het volgende bedacht: Als je zou werken met rode punten boven de muziek, .1 punt erg zacht. . . 2 punten middel zacht. . . .3 punten normaal. . . . . 4 punten stevig. . . . . . 5 punten hard. Het uitgetest met een van de koren en het werkt prima! Toen kwam het volgende probleem, hoe kom ik aan 100 rode potloden?? Overal zijn rode potloden te koop, maar vergezeld van minimaal11 andere kleuren. Nu reed ik zondag terug naar huis en plotseling zag ik stadsgenoot Bruynzeel. Een mail gest