Posts

Posts uit januari 1, 2012 tonen

Verkleden in Keulen

Afbeelding
Voor de Keulenaren breekt nu de tijd van verkleden aan. De stoer hetero man hijst zich in strakke majot en bosnimfkostuum om zich in het carnavalsgebeuren te storten. Er zijn zelfs tijdelijke winkels met alleen carnavalskleding. Het is géén Bergen op Zoom waar een stuk vitrage een prima uitdossing is.

Aapjes kijken in Keulen.

Afbeelding
      Aapjes kijken in Keulen, Aapjes kijken? In Keulen? Waar? Dat zal ik vertellen. In een van de zijstraten van het plein waar ons hotel staat bevind zich een bar met de naam: Bokito. Een grandioos groot apenbeest, een neef van King Kong en iets meer van deze tijd. Het begon vanmorgen met een heftige regenbui waardoor er geen lol aan was oom door Keulen te wandelen. Dan maar met de bus, die stopt voor de deur en zijn we ieder geval op pad. Tien minuten later was het droog en konden we onze wandeling beginnen. We verwonderen ons om de veelheid aan kleine winkeltjes die er in de verschillende buitenwijken zijn. Mooie winkeltjes, smaakvol ingericht. Een veelheid aan verschillende artikelen, bijna voor alles kun je een ‘’speciaalzaak’’ vinden. Er is ook veel aanbod van tweedehands artikelen en zo zien we een winkel met uithangborden, allemaal lichtbakken en e-mail bordjes. Twee winkels verder stond voor een winkel met oude apparatuur EN het beroemde apenorkest! Wij beiden

Op naar Keulen.

Afbeelding
Het nieuwe jaar begonnen met een glas champagne en het bekijken van het vuurwerk dat door anderen gekocht was. De eerste januaridag besteed om de familie van goede wensen te voorzien en het pakken van onze koffer. Vandaag 2 januari hebben we de trein naar Keulen genomen, een uitstapje dat we meestal de eerste week van een nieuw jaar doen. De treinreis verliep vlot. Vanaf Arnhem hadden we de DB naar Keulen. Ruime treinen, makkelijke stoelen en niet duur. Van het station in Keulen naar ons hotel is nog geen 800 meter. Vier Duitse sterren maar een beetje oubollig is het wel. Het weer is zacht met af en toe een buitje. Voor een verlate lunch zijn we bij een Duitse Japanner binnen gelopen. Een heerlijke noedelssalade en een groenteschotel met kip waren vol van smaak. Vanavond heerlijk gegeten en met een wandeling door de stad, om het eten te laten zakken en een frisse neus te halen, de avond besloten. Nog even achter de pc om te kijken of er nog mail is en dan lekker slapen.