Posts

Posts uit maart 25, 2012 tonen

De zaterdageditie.

Afbeelding
  De zaterdagkrant. Na het maandagkrantje, dun en veel sport, zie ik uit naar de zaterdageditie. Helaas valt die niet om 6.oo uur op de deurmat maar stopt onze zeer stipte krantenbezorger de krant beneden in de brievenbus. Als ‘teken’ dat hij geweest is, is het omhoog staan van de klep van de brievenbus. Enkele maanden geleden werd de krant tussen 7.00 en 7.30 bezorgd, DOOR EEN ANDERE bezorger! De klep stond niet omhoog. Als ik zaterdagochtend koffie zet loop ik snel naar beneden om met een vers ruikende Volkskrant te halen. Op weg naar boven ‘scan’ ik de voorzijde maar binnen schud ik eerst het Magazine eruit om vervolgens alle katernen uit elkaar te halen. Het vervolg, reizen, wetenschap, boeken, V. Onder het genot van een kop koffie en krentenbol lees ik eerst het grote, verse nieuws om vervolgens de volgorde van de katernen af te werken. Reizen en sport het laatst. Voor je het weet is het weer maandag! Dan staat om 6.30 uur de klep weer open en beginnen we aan een nie

de APK van Youri

Afbeelding
  De APK viel goed uit. Vanmorgen moest ik met Youri naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse check en entingen. In de auto was hij in een boze bui, niets was goed, niets beviel. Tot we bij de dierenarts de parkeerplaats opdraaien. Nog even grommen en nukkig zijn, maar toen we binnen waren was hij het schattige ouwe teckeltje. Vriendelijk, rustig en blij met alle aandacht die hij maar krijgen kon. Liet zijn tanden controleren, zijn oren plukken en de stethoscoop was ook goed.  De check- up ging van een leien dakje. Oren, tanden, poten, ogen, er kwam geen grom uit. Bij het nagels knippen was de pret over! ik kon hem nog net goed in bedwang houden. Toch wel bijzonder dat je met 15 jaren glansrijk door de APK komt. Thuisgekomen kroop hij op zijn kussen en viel in slaap. Nee,dat had hij er weer goed vanaf gebracht, nu eerst even een tukje!!!

Terras open!!

Afbeelding
  Terras open! Lente! We hadden al een paar dagen de kans om buiten te eten maar het kwam er niet van. Gisteren de daad bij het woord gevoegd en de tafel buiten gedekt. Heerlijk om weer buiten te eten!

Kookboeken en tijdschriften.

Afbeelding
We zijn weer thuis! Deze keer een prima volgens het spoorboekje geplande reis gehad. In Brussel aangekomen stonde de trein naar Roosendaal weer gereed. Het is een gewoonte bijna om op ieder uitstapje een kookboekje te kopen. Geen Chinese keuken als we in Duitsland zijn. Het leukste is een kookboekje uit de regio/ land waar je verblijft. Ook deze keer bij de boekendump, Mona Lisait ( www.monalisait.fr ) boekjes van €1,50 waar je de leukste ideeën vindt als je zelf achter het fornuis staat. Er waren nu diverse boekjes over lepel amuses. Die ga ik niet als lepelgerecht gebruiken maar maak iets meer en serveer het als voorgerechtje. Met vers brood is dat prima te doen. Deze keer ook weer een boekje gekocht met recepten voor hartige cakes en finger food. Als ik dat in de winkel sta te lezen zou ik het liefst gelijk naar de keuken willen en uit proberen. Ook kijk ik voor we terug gaan naar Nederland of er nog iets leuks tussen da kooktijdschriften te vinden is. Kooktijdschriften

Waar de mussen gebraden van het dak kunnen vallen.

Afbeelding
Gisteren bij des Halles koffie gedronken waar de mussen het koekje van je bordje pikken. Niets leuker dan beesten voeren op een terras. Ooit in Turkije zo'n 28 katten verzameld.