Posts

Posts uit oktober 16, 2005 tonen

Het lopende oor!

Afbeelding
Goedemorgen allemaal ! Tijden geleden, toen ik er nog erg veel last van had, heb ik eens uit ergernis een lopend oor getekend. Nu gebeurt het nog zo nu (nu dus) en dan dat mijn linkeroor opspeelt. Sinds ik de baha draag is mijn rechter( mijn beste oor) mooi rustig. Soms jeukt het wat maar de ouderwetse looporen zijn er al meer dan een jaar niet meer opgetreden. Dankzij de baha !! Bij mijn repetities en diensten draag ik als extra ondersteuning ook mijn achter het oor toestel. Als ik dit na afloop uit doe is het weer behoorlijk ‘vochtig’. Dit is voor mensen die er geen ervaring mee hebben een onsmakelijk praatje maar voor de lijders aan een loopoor, en mensen die voor een baha in aanmerking komen een heel bekend verschijnsel. Het weer is hier niet zo best, de herfst is nu echt begonnen, maar dat mag de pret niet drukken. we maken er een gezellig weekend van!!! doen jullie dat ook??! groeten, Theo

Knip-Knip ! !

Afbeelding
Zoals beloofd is hier een knipsel van mijzelf. Een kok op zoek naar kruiden. Vaak knip je in dubbelgevouwen papier maar deze is uit omgevouwen papier geknipt, alleen de buitenzijde is dubbelgeknipt. De onderste is een knipsel dat ik gemaakt heb en afgedrukt is op de vijftigste Knip-pers en 12 1/2 jarig bestaan.

Knipwerk

Afbeelding
Al vele jaren ben ik 'knipper'. Hierboven ziet u het logo van de Nederlandse vereninging voor Papierknipkunst. Hun website: http://home.hetnet.nl/~knipkunst Vele jaren geleden ben ik op een braderie hier in de omgeving in contact gekomen met een mevrouw die dit werk deed. Ik vond het erg leuk en je kunt er veel van je creativiteit in kwijt. En scherp schaartje een potlood en veel fantasie en je maakt de leukste dingen. Zodra Adrie de scanner weer geïnstalleerd heeft( hij heeft da andere pc ongeschoond) zal ik een paar knipsels van mijzelf op het weblog zetten. De vereniging geeft ook een leuk kwartaalblad uit waardoor je steeds weer op ideeën komt. Kijk eens op hun site!!

Broodbakmachine

Afbeelding
Eens heel iets anders dan gehoorapparaten of muziek: de broodbakmachine! Als zeker 12 jaar hebben wij een broodbakmachine. Een wonderapparaat. Je gooit er meel, water, gist, suiker en zout in, drukt op de knop en twee uurtjes later is het verse brood klaar. Ik ben inmiddels aan mijn tweede toe. De eerste heb ik jaren gehad en koste erg veel geld. De tweede heb ik gekocht bij DE Aldi! Ja, voor nog geen € 35.00 was ik gesteld. Broden tot 1250 gram kunnen erin gebakken worden en deze heeft twee kneedschoepen. Toen ik de aankoop deed was ik nogal sceptisch want wat koop je nu voor € 35.00?? Vanaf de eerste dag was ik verkocht, Kneden, mengen en bakken doet hij als de beste. Laatst had ik iets met een van de schoepjes dus schreef ik de fabrikant, ik heb drie jaar, ja, drie jaar garantie. Alles binnen een week geregeld. Zo’n machine is ook erg handig om alleen deeg te kneden, je hoeft er niets aan te doen, na de piep is je deeg klaar! Wat ook erg lekker is, is oliebollenbrood. Hiervoor gebru

Zondagdienst in Huijbergen

Afbeelding
Goedemorgen allemaal, Vanmorgen dient gehad in het mooie Huijbergen . Het was niet zo druk in de kerk maar het koor was goed vertegenwoordigd. Dat moest ook wel want er moest ook veel gezongen worden. Een heer ontferm U uit de Kleine Barokmis van van Haperen. Een glorialied uit de mis van Vermulst. Een uitgebreide acclamatie tijdens het branden van de wierook en de voorbeden. Een nieuw offerganglied dat ook in dit weblog staat. Het verliep allemaal gesmeerd. Na de dienst gezamenlijk nog een kopje koffie gedronken en toen snel naar huis. Deze week geen repetitie i.v.m. de herfstvakantie. Volgende week wel de zondagdienst zingen!! Fijne zondag!!