Posts

Posts uit januari 4, 2009 tonen

Rijst over! wat nu??! Nou, gewoon....

Afbeelding
Hallo allemaal! Vanmiddag kreeg in waanzinnige zin in Indisch! Als je de weg weet in de toko is dat een fluitje van een cent. Ze verkopen daar, van verschillende merken, boemboes, kruidenmengsels. Nou die heb ik altijd in ruime sortering in voorraad. In een handomdraai heb je een smakelijke maaltijd. Vandaag dus sajoer lodeh, rijst en geroerbakte rosbief. Oosters met een westerse knipoog. Alles ging op, het smaakte ons beiden prima, alleen was er WEER te veel rijst! Ja, jullie denken: weggooien!!!! Mooi niet!!! Als het zoutloos is,smullen de honden er de volgende dag van en als er zout door zit(zoals nu) bak ik er rijst/ nasi koekjes van! Dat moeten jullie eens proberen!!! Als lunch is dat erg lekker Je hebt al een halve pan rijst(al of niet met gedroogde soepgroente). Neem 1 of 2 eieren Peper, zout Schep bloem Gebakken uitjes zoveel als je lekker vindt!!! Onze bovenbuurman is de ‘’Opperuienbakker’’ en uit zijn fabriek in St. Maartensdijk komen de meest heerlijke gebakken uitjes! Mix e

Een verduiveld lekker toetje!!!

Afbeelding
Doordat de dagen door de feestdagen van afgelopen tijd allemaal wat door elkaar lopen, zag ik op een raar tijdstip een kookprogramma van Nigella Lawson . Een zeer goed gevormde dame die met het aflikken van haar vingers en een verleidelijke blik in de camera menig mannenhart heeft weten te veroveren. Met een half oor luisterde ik naar haar verhaal over een allerverrukkelijkst toetje dat je voor geen goud op de wereld mocht missen. Ja, ja, zal wel, maar toch was mijn aandacht getrokken. Nodig zijn: Twee glaasjes Amaretto likeur Een schep suiker Een kneepje vers citroensap En een (in dit geval) pakje gekoelde slagroom. Handje vol gekneusde amaretties( Italiaanse koekje, Xenos!!) Doe de likeur, de suiker, het citroensap en de slagroom in een kom en klop dit tot een lobbig mengel. Verdeel een gedeelte van de fijn geknepen amarettie over de glazen, stort daar wat geklopte slagroom over, verkruimelde koekjes, en slagroom om het af te maken. Zet dit in de koelkast en wacht tot het dessert!!!!