Rijst over! wat nu??! Nou, gewoon....



Hallo allemaal!

Vanmiddag kreeg in waanzinnige zin in Indisch! Als je de weg weet in de toko is dat een fluitje van een cent. Ze verkopen daar, van verschillende merken, boemboes, kruidenmengsels.
Nou die heb ik altijd in ruime sortering in voorraad. In een handomdraai heb je een smakelijke maaltijd.
Vandaag dus sajoer lodeh, rijst en geroerbakte rosbief. Oosters met een westerse knipoog.
Alles ging op, het smaakte ons beiden prima, alleen was er WEER te veel rijst!
Ja, jullie denken: weggooien!!!! Mooi niet!!! Als het zoutloos is,smullen de honden er de volgende dag van en als er zout door zit(zoals nu) bak ik er rijst/ nasi koekjes van! Dat moeten jullie eens proberen!!! Als lunch is dat erg lekker

Je hebt al een halve pan rijst(al of niet met gedroogde soepgroente).
Neem 1 of 2 eieren
Peper, zout
Schep bloem
Gebakken uitjes zoveel als je lekker vindt!!!

Onze bovenbuurman is de ‘’Opperuienbakker’’ en uit zijn fabriek in St. Maartensdijk komen de meest heerlijke gebakken uitjes!

Mix eieren door de rijst, samen met de gebakken uitjes en het meel tot het een goede, smeuïge massa wordt.
Zet je koekenpan op het vuur, olie erin en drie lepels rijstmassa. Even iets aanduwen en rustig bakken. Met een spatel keren. Warm houden in de oven. Serveer er een ‘’chillisausje’’ bij( ben ik weer: bij de Xenos hebben ze flesjes Thai chillie sauce). Niet heet maar lekker pittig.

Weet je wat het nadeel is: je kookt na dit gegeten te hebben volgende keer WEER te veel rijst!!!!
Smakelijk!!!
Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vertaling ''the long day closes''

Verse wafels uit schudfles

smikkelen en smullen hatsekidee