Mandarijnentaart/cake

Het Mandarijnen recept:
benodigdheden:

4-5 mandarijnen
4 eieren
200 gram suiker
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder

Neem vijf hele, ongepelde mandarijnen NEE niet deze, maar deze!! en kook deze zachtjes, voor ongeveer een uur. Laat ze afkoelen en uitlekken.

Doe ze in de blender(of staafmixer) en pureer de hele mandarijnen tot een gladde puree. Voeg 200 gram suiker toe en mix nog eens. Voeg nu de vier eieren toe en mix tot een mooi egaal mengsel.

Voeg n 250 gram bloem toe en twee theelepels bakpoeder. Mix even goed dooreen. Het blijft vloeibaar! Stort het mengsel in de bakvorm( bekleed met bakpapier) en bak het ongeveer een uur op 190 graden. Prik met een breinaald even in de cake om te zien of het goed gaar is.
Laat de cake in de vorm afkoelen.
Het zelfde grapje kun je ook uithalen met citroenen(drie stuks) maar neem dan 250 gram suiker.

Veel succes!!


Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''