Wat doen we met de courgette
Altijd weer een vraag, want wat doe je met die bijna smaakloze dingen?? Nou het volgende:
Gemarineerde courgettelinten en tomatendressing.
De courgette:
Courgette
Teentje knoflook
Basilicumblaadjes
Olijfolie
Zeezout en peper
Tomatendressing:
Enkele tomaten met velletje in kleine blokjes snijden
1 sjalotje
Olijfolie
Eetlepel water
Klein scheutje wijnazijn
Snufje suiker
Spaghetti
De courgette(twee drie) met de schaaf in linten snijden. In een schaal mengen met knoflook, basilicumblaadjes, olijfolie en zout en peper. Afdekken en drie-vier uur in de koelkast zetten
Tomatendressing:
Alles mengen en afdekken, in de koelkast ermee!
Een pan met dikke bodem op het vuur zetten en even heet laten worden, doe hier de courgette in en roerbak het enkele minuten
Klaar.
Zet de dressing voor gebruik 20 seconden in de magnetron, dit bevordert de smaak.
Serveren:
Spaghetti in een schaal, courgette erop, kipfilet hierop en afmaken met de tomatendressing.
Ik heb er spaghetti bij gekookt en lamskoteletjes erbij gegeten. Kipfilet is ook erg lekker.
Eet smakelijk en fijn weekend!
Theo
Reacties