een bezoek aan de Afrikanerpleinmarkt.


Even naar de Markt..

Vorige week zaterdag hebben we eens een dagje Rotterdam gedaan. Na aankomst in Rotterdam eerst naar het Afrikanerplein: de Markt! Een heel grote, gezellige en goed gesorteerde markt waar je voor een prikje de lekkerste en leukste dingen kunt kopen. Er stond een koopman met dekbedhoezen voor € 5.00. na er eentje uitgezocht te hebben ging hij de hoes halen en vroeg hij of ik er ook slopen bij wilde! € 7.00 a.u.b. voor twee slopen en een hoes.
We liepen langs kramen met de prachtigste vissen, krabben, en andere zeevruchten. Jammer dat we niet gelijk naar huis gaan, dan had ik mijn inkopen wel gedaan. (Rotterdam Afrikanerplein 308 kramen)
Tegen twaalven kwamen we in de buurt van ‘’het gemaal’’, een restaurant dat werkt met de spullen van de markt. Daar hebben we geluncht en goed gevuld weer verder gegaan.


Op deze leuke gezellige buurtmarkt kunt u zeer veel originele markt producten aanschaffen, tweedehand kramen, vis, groentte, fruit, huishoudelijk, kleding, echt te veel om op te noemen. Hier, op deze markt, ziet U een typisch voorbeeld van de Hollandse integratie der volks culturen, Antilianen, Spanjolen, Kaap Verdianen, Berbers, Arabische, Turkse, Hindoestanen, Pakistaanse,of Surinaamse bezoekers, veel culturen die hier samensmelten en samengaan. Ook de marktkooplui hebben hun roots in allerlei nationaliteiten wat weer een diversiteit aan markt producten opleverd voor u als bezoeker.

De Afrikanerpleinmarkt is iedere woensdag en zaterdag.

Theo

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''