Chocolade-blokjescake



Echt iets lekkers voor in het weekend!


Chocolade-cakeblokjes



Ingredienten
· 125 gram halfbittere chocolade
· 60 gram suiker
· 2 eetlepels koffielikeur
· 175 gram gesmolten boter
· 4 grote eidooiers
· 100 gram gezeefd zelfrijzend bakmeel
· 100 gram fijngehakte hazelnoten
· 4 stijfgeklopte grote eiwitten


BereidingVerwarm de oven op 180C.Bestrijk een vierkant vorm van 20X20 cm.met boter en bestrooi met bloem.Doe de chocolade,suiker en de likeur in een roestvrijstalen kom en zet die kom op een pan die voor de helft is gevuld met heet water.Laat de chocolade op laag vuur smelten.Neem de pan van het vuur en klop met behulp van een garde de gesmolten boter door de chocolade.Klop er met de mixer een voor een de eidooiers door ( voeg de volgende dooier pas toe als de vorige is opgenomen).Zeef de bloem boven het beslag en spatel voorzichtig door.Spatel de noten door het beslag.Spatel de eiwitten door het beslag.Schep het mengsel in de vorm en zet 30 tot 45 min.in de voorverwarmde oven.Neem de gare cake uit de oven en laat het een paar min.afkoelen alvorens op een rooster te storten.Snijd de afgekoelde cake in vierkante blokjes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vertaling ''the long day closes''

Verse wafels uit schudfles

smikkelen en smullen hatsekidee