Bacon gehaktbrood, makkelijk en lekker
BACON-GEHAKTBROOD
VOOR 4 PERSONEN
BENODIGDHEDEN:
· 2 broodjes
· 750 g half om gehakt
· 2 rauwe eieren
· 2 uien
· 1 teen knoflook
· 3 el gedroogde peterselie
· zout
· peper
· 3 hardgekookte eieren
· 100 g bacon in plakjes
· 20 g plantaardige boter
· 1/4 l vleesbouillon
· 2 el zure room
· 1 tl maizena
BEREIDINGSWIJZE
Laat de broodjes in koud water weken. Maak de uien en knoflook schoon en hak ze beide fijn. Kneed het gehakt met de uitgeknepen broodjes, ui, knoflook, 2 rauwe eieren, peterselie, zout en peper tot twee ovale vormen. Leg de gekookte eieren in de lengte naast elkaar op het deeg. Leg de rest van het deeg erop en maak dan een langwerpig brood. Leg de bacon er dakpansgewijs op en bind dit vast met witte katoen. Braad het brood in het hete vet aan en gebruik bij het keren voorzichtig 2 schuimspanen. In een op 200 graden voorverwarmde oven het brood 50 - 60 minuten braden en beetje bij beetje het bouillon opgieten. Het braadjus met wat water loskoken en met de zure room mengen. Doe de maizena in koud water en dan bij de jus. Op smaak brengen met peper en zout. Lekker met gemengde groenten en aardappelpuree
Ik heb het pas geleden eens getest en het smaakte prima!!
Op de foto zit ik op een terrasje ergens in frankrijk, druk doende een kreeftenschaar leeg te peuteren. Ook erg lekker!!
Mag ik bij deze alle oliebollenmixleveranciers hartelijk danken voor hun bijdrage!! Het is erg leuk om plotseling weer verrast te worden met een pak oliebollenmix.
Dank jullie wel!!
Theo
Reacties