Stomen!!

Wie houdt er van op Thaise wijze gestoomde kip?? WIE NIET??!!

Stomen kan je op de meest eenvoudige manier, met een vergiet boven een pan met kokend water. Of met een inzetmandje in een grote pan.




Iedere huishoudzaak verkoopt zo’n ding voor een paar centen. Je kunt ook kiezen voor de echte rieten stoommandjes, die je koopt bij de toko.
Het recept:

2 el sesamzaad
1 citroen
1 eetl. Thaise vissaus
2 kipfilet
200 gram broccoli
1 cm verse gemberwortel dunne plakjes
2 eetl. Thaise chilisaus
stukje bakpapier

Voor de lekkere smaak de sesamzaadjes eerst even roosteren in een droge koekenpan.
Snijdt de citroen doormidden en pers een helft uit, de andere helft in dunne plakjes snijden, roer het citroensap en de vissaus door elkaar. Rasp een stukje gemberwortel en roer dat er ook door. Marineer hiermee de twee kipfilets. Ongeveer 20-30 minuten. Maak intussen de broccoli schoon.

Knip van bakpapier een cirkel die groter is dan je stoommandje en prik hier gaatjes in. Stop in je stoommandje en verdeel hierover de broccoli. Leg bovenop de kipfilet afgedekt met de citroenschijfjes en de gemberschijfjes. Deksel op de pan en zo’n 20 minuten stomen. Giet de Thaise chilisaus erover.Lekker met rijst, EN GEZOND!!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Vertaling ''the long day closes''

Verse wafels uit schudfles

smikkelen en smullen hatsekidee