Maak eens Naan!








Lekker joh!!!


Ingrediënten

1 el gedroogde gist
1 el suiker
200 g bloem
Nigella zaadjes (toko of Turkse supermarkt)
¼ el zout
½ tl bakpoeder
1 el plantaardige olie
2 el yoghurt
2 el melk


Doe in een klein schaaltje de gedroogde gist samen met een eetlepel warm water.
Roer de suiker erdoor en laat het op een warme plek 5 minuten staan totdat er een schuimlaag op zit.
Meng ondertussen de bloem, Nigella zaadjes, zout en bakpoeder.
Voeg daarbij de olie, yoghurt en melk en dan de gistmengsel.
Kneed het deeg met de vuisten ongeveer 10 minuten tot er een soepele deeg ontstaat.
Doe het deeg in een schaal, dek het af met huishoudfolie en laat het op een warme plek ongeveer 15 minuten staan.
Verdeel het deeg daarna in vier delen.
Bestuif de werkoppervlak met bloem en rol de deegballen in een ovale vorm uit, dikte van een halve cm (niet te dun, anders worden ze te hard!).
Plaats de broodjes op een ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven ongeveer 15.
De naanbroodjes zijn klaar als ze wat gerezen, zacht en kruimelig zijn.
Serveer ze direct.


Je kunt het brood ook onder een hete gril bereiden, alleen moet je opletten dat het niet bruin wordt of verbrandt. een keer draaien.

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''