Weekendje weg


Hallo allemaal!
Wij zijn afgelopen weekendje er eens op uit getrokken. Enkele maanden geleden kregen we een aanbieding van Bilderberg: twee nachten, twee ontbijten en een drie gangendiner voor € 99.00 p.p EN een rugzak!
Het leek ons wel wat dus wij geboekt. In Heelsum, Klein Zwitserland. Dit weekend was het dus zover, wij erheen.
Vrijdag vertrokken. Na een stop in ’s Hertogenbosch zijn we doorgereden naar Heelsum.

We werden vriendelijk ontvangen en de kamer was klaar. Die rugzak hadden we maar afgeschreven, de boeking lag al zover achterons dat die rugzakken vast allemaal op zouden zijn. Maar nee, wanneer we de rugzak wilden? En de twee fietsen?
Nou die fietsen is een leuke geste maar niets voor mij, al die wind in mijn baha maakt me gestoord, enne ik ben ook niet zo’n fietser.

Na onze intrek te hebben genomen in kamer 145 zijn we in de auto gestapt en richting Arnhem gereden. De auto achtergelaten op het TRANSFERIUM voor € 2.00. in die prijs zat ook de gehele dag gratis openbaar vervoer naar en in Arnhem.
Tegen zessen waren we weer in het hotel en konden we ons even opfrissen om vervolgens te gaan eten in het restaurant. Erg vriendelijk personeel, en, voortreffelijk eten. Een glas heerlijke wijn erbij en als afsluiter een koffie met zoetigheden. Rond elven weer naar boven waar we nog even tv hebben gekeken.

De volgende ochtend moesten we even bij de receptie doorgeven wanneer we de ‘’vulling’’ van de rugzak wilden hebben. Na het ontbijt, zo tegen 10.30 uur? geen probleem!
Je moet weten dat de rugzak er erg leuk uitziet, plaid, twee wijnglazen, kurkentrekker, bordjes, bestel, servetten. De door de receptionist aangeleverde vulling leek aardig, tot we het pakje sandwiches openden. Die waren soppig, uitgelopen, bijna griezelig. Dat was de enige tegenvaller en dat hadden ze dus beter niet kunnen verzorgen.
Wij hebben er ‘’ een dag van de herinneringen’ van gemaakt. Naar Ede, langs oude adres, naar het dorp en ons(ik dan) verwonderen om alle veranderingen. Als je ergens in geen 30 jaar bent geweest veranderd er veel!
In de Christelijke boekhandel de nodige muziekboekkoopjes gekocht. ALs je in Ede komt moet je er eens binnenlopen!!!!! Maandereind 13 6711 AA EDE.




Naar Apeldoorn alwaar Adrie het parkeren te duur vond en we dus na een half uurtje( € 1.00) weer verder gingen. Eigenlijk niet zo gek als je weet dat we in Doesburg


terecht kwamen. Een erg mooi stadje, heerlijk om door te wandelen en gratis parkeren!

Rond 16.30 waren we weer in het hotel en is Adrie nog een uurtje gaan hardlopen, ik heb me rustig gehouden.
’s Avonds hadden wij ons bij het arrangement inbegrepen maaltijd. Super! Een leuk menu met keuze uit twee voorgerechte, twee hoofdgerechten beiden vlees of vis en een heerlijk dessert. Deze keer kozen we beiden voor salade gerookte kip vooraf, gevolgd door zalm met spinazie en een hele lichte kerriesaus. Het dessert bestond uit drie chocolade lekkernijen.
Het goede restaurant herken je vind ik ook altijd aan ‘’het water’’. Wij hadden een fles witte bordeaux en wilden water. De bedienende dame vroeg zonder blikken of blozen: met prik, plat of kraantjeswater? Niets geen opdringerig gedoe van een fles huppeldepupwater voor €€€€€€€€. HEEL GOED!!!!

Na een genoeglijke maaltijd ook weer de koffie genoten in de bar van het hotel. Met de zoetigheden! De barman had het druk maar bedeinde iedereen met even veel precisie en hoffelijkheid. Dit gold voor al het personeel.

Zondagmorgen waren we bijtijds wakker en na de baddersessie konden we weer naar het ontbijt. Uitgebreid, smakelijk, volop keuze. Een goed begin van de dag(ook op zaterdagochtend).

Daarna zij we vertrokken, naar huis, via Tiel. Tiel vond ik een erg leuk stadscentrum en was alleen niets te doen, zondagmorgen is iedereen in diepe rust. Bij de RK kerk stonden hooguit 8 fietsen, de protestantse kerk had even geen dienst. Niet dat ik naar de kerk wilden, maar ja, een beetje beroepsdeformatie.

Daarna naar Ossendrecht om de honden op te halen en bij ma Leenders nog een kop soep te eten met een broodje.
Echt zin om naar huis te gaan had ik niet, en dat is zeer bijzonder. Het was heerlijk om er een paar daagjes uit te zijn. De Bilderberg is weer prima bevallen, behalve de boerhammetjes in de rugzak.

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''