Een nieuwe mis voor gemengd koor Huijbergen



Hallo allemaal!

Voor de kerst wordt er altijd iets bijzonders gedaan. Enkele jaren geleden deed het koor nogal eens mee aan een braderie of kerstmarkt en moest dan een behoorlijk assortiment kerstliederen hebben. Nu is de leeftijd van de leden ook wat hoger geworden en is de animo wat afgenomen en hebben we dit jaar gekozen voor een nieuwe mis.
Ook het aantal heren is (door overlijden!) terug gelopen en ben ik op zoek gegaan naar driestemmig werk. Via de website http://www.liederen.org/ vond ik een leuke, driestemmige mis, ter ere van de H. Monica.

Op de repetitie van afgelopen maandag begon er lekker ‘vaart’ in te komen en klonk het steeds beter. Vanavond is er ‘’generale’’ in de kerk. Niet alleen zingen we de hele dienst door maar krijgen ook de leden een plaats. Het gebeurt nogal eens dat de sopranen en alten als haringen in een ton zitten omdat ze met veel te veel in de bank geperst zitten. Er is nu een extra bank beschikbaar en die moet op een verantwoorde manier bezet worden.
Vanavond ook het fototoestel eens meenemen voor een paar sfeer prentjes.



De repetitie met de cantorij verliep gisteren met veel drukte. Eer moesten twee diensten doorgenomen worden, 4e zondag advent en de eerste kerstdag. Begonnen met de 4e zondag advent en na de koffie, de eerste kerstdag. Dit samen met dominee Poldervaart die er speciaal voor uit Breda kwam.
Zondag, voor de dienst zingen we nog enkele nummers door en gaan we ervoor!!!

Zoals mensen uitzien naar Kerstmis, zie ik uit na de dagen NA kerstmis! Als alles achter de rug is, goed verlopen, en de rust even terugkeert. Hectisch is het wel want ik wil alles zo goed en soepel mogelijk laten verlopen.
WE GAAN ERVOOR!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''