Uienkroketjes!
Hallo allemaal,
Nu weer eens een receptje! Van de bovenburen enkele weken geleden een potje krokant gebakken uitjes gekregen met baconsmaak. De buurman is directeur van de krokante uitjesfabriek en toen wij op een avond zaten te kletsen oriep ik dat ik eigenlijk uienkroketjes voor hem en zijn vrouw had willen maken i.p.v. garnalenkroketjes. Dat leek hem een goed idee, dus, ja, dat moest uitgetest worden.
Afgelopen maandag heb ik de schort omgebonden en ben aan de slag gegaan.
150 gram boter of margarine
150 gram meel
halve liter melk
peper en zout naar smaak
2-3 eierdooiers(bewaar wit voor het panneren)
50 gram lekkere kaas
100 gram gebakken uitjes
Paneermeel liefst eigen maak
Smelt de vetstof en doe er het meel bij, roer alles goed door. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe zodat deze goed opgenomen kan worden.
Roer er stuk voor stuk de eidooiers door, de kaas en de uitjes. Laat even goed door koken en roer veel. Laat het even iets koelen en stijven. Verwerk het dan tot kroketjes. Panneer dubbel( meel, ei, panneer, half uurtje rust, ei, paneren). Vries ze in alvorens te frituren.
Dit recept leent zich ook prima voor kaaskroketjes, of de al overbekende garnalen kroketjes.
Ik maak mijn kroketjes altijd met mijn krokettenmachientje, voor een redelijk bedrag te koop in de goede huishoudelijke artikelenzaak.
Nu weer eens een receptje! Van de bovenburen enkele weken geleden een potje krokant gebakken uitjes gekregen met baconsmaak. De buurman is directeur van de krokante uitjesfabriek en toen wij op een avond zaten te kletsen oriep ik dat ik eigenlijk uienkroketjes voor hem en zijn vrouw had willen maken i.p.v. garnalenkroketjes. Dat leek hem een goed idee, dus, ja, dat moest uitgetest worden.
Afgelopen maandag heb ik de schort omgebonden en ben aan de slag gegaan.
150 gram boter of margarine
150 gram meel
halve liter melk
peper en zout naar smaak
2-3 eierdooiers(bewaar wit voor het panneren)
50 gram lekkere kaas
100 gram gebakken uitjes
Paneermeel liefst eigen maak
Smelt de vetstof en doe er het meel bij, roer alles goed door. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe zodat deze goed opgenomen kan worden.
Roer er stuk voor stuk de eidooiers door, de kaas en de uitjes. Laat even goed door koken en roer veel. Laat het even iets koelen en stijven. Verwerk het dan tot kroketjes. Panneer dubbel( meel, ei, panneer, half uurtje rust, ei, paneren). Vries ze in alvorens te frituren.
Dit recept leent zich ook prima voor kaaskroketjes, of de al overbekende garnalen kroketjes.
Ik maak mijn kroketjes altijd met mijn krokettenmachientje, voor een redelijk bedrag te koop in de goede huishoudelijke artikelenzaak.
ALs je zo'n ding niet hebt, kun je het mengsel beter een half uurtje koelen en dan verwerken. De boter is dan wat gestold en het werkt stukken makkelijker.
Als de rollen uit het apparaat geperst zijn schuif ik ze ook een uur de koelkast in alvorens te gaan paneren.
Succes!!!
Theo.
PS. WE hebben ze donderdagavond als voorgerechtje gegeten! LEKKER!!!!!
Reacties