Broodvingers, zelf gebakken!!
Beste allemaal,
Het was deze week weer de week van te veel brood in huis. Nou zijn de honden een goede klant voor het bruine brood, maar het wit( ik ben een wit eter) is altijd alleen geschikt voor paneermeel. Dat heb ik dus ook in dozen vol. Er moest dus iets anders verzonnen worden.
Ik had deze week ook een half potje rode pesto en een nieuwe pot groene pesto op de aanrecht staan. Wat te doen?
Brood weggooien vind ik altijd zonde en de vogels hier op het terras zijn alleen mezen die alleen interesse hebben in zakjes pinda’s en vetbollen.
Het brood deze keer in dikke plakken gesneden en die weer over de lengte in vier repen. Oven voorverwarmd op 200° , brood los op de plaat gelegd en lekker bruin gebakken. Dat was DE oplossing voor oud brood!! Er ontstonden erg lekkere, bruin gebakken broodrepen, die goed bewaard kunnen worden in een luchtdichte doos. Ze smaken uitstekend met en lik pesto of anders smeersel!!!
Lekker bij een glas wijn, eigen broodvingers met eigen of gekochte pesto.
Het was deze week weer de week van te veel brood in huis. Nou zijn de honden een goede klant voor het bruine brood, maar het wit( ik ben een wit eter) is altijd alleen geschikt voor paneermeel. Dat heb ik dus ook in dozen vol. Er moest dus iets anders verzonnen worden.
Ik had deze week ook een half potje rode pesto en een nieuwe pot groene pesto op de aanrecht staan. Wat te doen?
Brood weggooien vind ik altijd zonde en de vogels hier op het terras zijn alleen mezen die alleen interesse hebben in zakjes pinda’s en vetbollen.
Het brood deze keer in dikke plakken gesneden en die weer over de lengte in vier repen. Oven voorverwarmd op 200° , brood los op de plaat gelegd en lekker bruin gebakken. Dat was DE oplossing voor oud brood!! Er ontstonden erg lekkere, bruin gebakken broodrepen, die goed bewaard kunnen worden in een luchtdichte doos. Ze smaken uitstekend met en lik pesto of anders smeersel!!!
Lekker bij een glas wijn, eigen broodvingers met eigen of gekochte pesto.
Het werkt het beste als je een ongesneden brood koopt bij de bakker, dit in dikke plakken snijdt en de sneden in vier repen. Voorgesneden brood is is eigenlijk iets te dun. Eigen gebakken brood gaat super!!
Verwerk gerust een heel brood in een keer, de broodvingers kunnen gerust over elkaar liggen, halverwege even omdraaien.
Fijn weekend allemaal!!
Theo
Reacties