De Volkstuin


De volkstuin.

Gisteren een dagje naar ’s Gravenhage geweest. Adrie moest nog een vergadering bijwonen en daarna zouden we even iets gezelligs doen, de vakantie si tenslotte begonnen. Ik vertrok met de trein van 10.35 uit Bergen op Zoom, een drukke trein maar nog precies een plekje om te zitten. Na de Pers en de Metro te hebben doorgespit was het tijd om eens naar buiten te kijken, we waren Rotterdam al voorbij!
Wat mij opviel waren de vele volkstuincomplexen. Tjonge wat een berg tuintjes! Met huisjes, met caravans van 30 jaar geleden of met een broeikast(dit voor de echte kwekers). Sommige gebruiken hun lapje grond voor de kweek van verse groenten en bloemen terwijl de buurman er 6 stoelen heeft staan en een berg onkruid en zijn stukje duidelijk heeft bestemd voor ‘’recreatie’’. Sommige van de tuintjes waren voor de voetbalkampioenschappen omgetoverd in ware oranje enclaves voorzien van parasols, barbecue en kratjes bier. Er zal wel een slim idee bedacht zijn om de tv draaiende te krijgen/houden. Kortom een tuinfeest in de volkstuin. Geen buurman/vrouw die in de omtrek zal komen klagen over geluidsoverlast.
En het Nederlands elftal heeft behoorlijk meegewerkt aan een vreugdevolle avond door met drie doelpunten te winnen.

Wij hebben ons ook best vermaakt. Gezellig geluncht bij Pavlov op het terras, waar de puntjes appeltaart echt Haags waren. Ze verstonden de kunst op zeker vijf puntjes meer uit een gewone appeltaart te halen!

Toen even de stad door en vervolgens met wat tram oponthoud( half uur geen tram) naar Scheveningen voor een blik op de Noordzee en een ijsje op de boulevard. Toen werd het al weer tijd om richting huis te gaan want de honden waren al sinds 10.15 uur alleen en RAMMELDEN VAN DE HONGER!!!
Zes strippen gestempeld op wat bleek een verlopen strippenkaart. Tot onze grote opluchting was er geen controle, die stapten in toen wij er op HS uit gingen.

Bij thuiskomst vonden we twee duffe honden die na het ontwaken alleen nog maar aan een bak eten konden denken. Nadat de buikjes gevuld waren eisten ze een uitlaatbeurt, die Adrie dan ook met ze heeft gedaan. Daarna konden ze weer aan hun grootste hobby beginnen, konijnen vangen in dromenland.


Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''