Pekingeend in Berlijn


Hallo allemaal!

Berlijn is weer achter de rug en we zijn sinds donderdagavond weer thuis. Doordat we geen internetbereik hadden is er van een echt dagboek geen werk gemaakt(zo’n laptop is zó handig). Maar het verhaal zit goed in mijn hoofd.

Laatste avond.
Ja deze keer alles door elkaar verteld. De woensdag hadden we gereserveerd voor ‘’wat we nog moesten doen dingen’’. Boodschappen, inpakken, reispapieren controleren EN nog even naar de schouwburg!

In het Theater des Westens draaide een musical over indianen, niet echt ons onderwerp maar goed, niet flauw zijn en kaarten gekocht.
Het was een dol komische opvoering van een westernverhaal met Kluk-kluk, stoere cowboys , knappe schurk en onschuldige maagd. Kortom, de Duitsers kraaiden het uit van het lachen om de flauwe moppen en grapjes op technisch gebied. Wij kwamen niet verder dan grinniken, maar geen spijt van de kaarten.
Na afloop( het begon om 18.30 uur) moesten we nog iets eten en ik had wel trek in iets lichts, iets Aziatisch en dat leek Adrie ook wel een goed idee.
We liepen door de Kantstrasse en zagen en uithangbord met een groet Pekingeend. Nou, het ziet er aardig ut, zit volk binnen, wij gaan ook.

Volop keuze uit een kaart met foto’s(????) van gerechten. Meestal is dat een veeg teken maar er waren ook menu’s waaronder een pekingeendmenu. Nou laten we dat maar eens doen.

Pekingeendsoep
Pekingeend wraps
Pekingeendvlees met rijst
Gebakken banaan

De mevrouw die ons bediende keek even heel vreemd toen we het bestelde maar bracht de boodschap braaf over naar de keuken en nadat ze ons biertje gebracht had volgde een heerlijk kopje soep. Heel smakelijk, niet waterig maar een beetje geleiachtig en goed gevuld.
Daarna kwam er een stoommandje, schaal met gebakken,knapperige mie, augurk en lente-ui en saus. Of we wel eens pekingeend hadden gegeten vroeg ze. Nou, nee. Met uitleg fabriceerde ze uit de meegebrachte spullen heerlijke wraps. Dat was smullen! Een heerlijke smaak en de eend knapperig en smakelijk!!
Wat bleek, zij waren gespecialiseerd in Pekingeend. Natuurlijk moest ik weten hoe dat de bereiding was. Iedere dag marineerde ze 8 eenden die de volgende dag in een speciale gril/ bakpan werden bereidt. Ze vertelde er vol enthousiasme over. En wij smikkelden er lustig op los. Licht, smakelijk en niet vet. Soep van de botten, voor de wrap werd de knapperige huid gebruikt en voor het hoofdgerecht het vlees. Om 11.00 verlieten we onder de toezegging dat we volgend jaar terug komen het restaurant. Wil je pekingeend eten in Berlijn= waar het beest op keizerlijke wijze bereidt wordt ?
Ga dan naar:
CHINA RESTAURANT
SHANGHAI
Kantstrasse 22 (let op het goede nummer )
10623 Berlin
030-67033355
http://berlin.prinz.de/restaurants/restaurantfinder/239481,1,LocationFinder,shanghai.html

Reacties

Anoniem zei…
Hai Theo,

Prachtige stad is Berlijn hé?! Wij zijn drie dagen geweest met het werk van Edwin en wel zaterdag tot maandag voor de kerst 2008. Wij vonden het schitterend!! checkpoint Charley heeel indrukwekkend. Wij ehbben gegeten in het restaurant van de gids die we hebben gehad. Onder het treinspoor. Heerlijk en snel gegeten want we moesten naar een voorstelling. Ook heel erg indrukwekkend en mooi!!!

Groeten Mturevarga

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''