even naar Lille.






Hallo,

Gisteren was het weer een gezellig dagje uit. Lille net over de grens, in Frankrijk. We troffen het erg goed met het weer al begon de dag tamelijk fris. Eerst de honden bij ma L. gebracht en toen de snelweg op bij Zandvliet, richting Lille. In een dikke anderhalf uur parkeerden we de auto in de parkeergarage en stonden we midden in Lille.
Een mooie, gezellige en vooral Franse stad. Natuurlijk zouden we de Carrefour bezoeken en de nodige inkopen doen maar eerst even de stad in, op zoek naar…….. de Lidl. Tja, het is niet anders.

We hebben natuurlijk ook een Lidl in Bergen op Zoom maar die heeft heel andere producten dan de Franse broeder/zuster. En omdat we wel lekker willen eten en niet te duur uit willen zijn… gaan we ook naar de Lidl.

Blikken confit canard, eendenlever, dessertwijnen, brioches, heerlijke droge worsten en niet te vergeten de Franse kazen! Compleet Luilekkerland voor de bescheiden portemonnee.
Na de inkopen bij de Lidl liep ik met twee volle tassen weer door Lille, op zoek naar een lunchadres.
Dat was snel gevonden, al was het er wel erg lawaaiig binnen. Een glas rosé, viskroketjes en een pavé verder liepen we tevreden naar buiten. Nadat we wat door de stad gedwarreld waren, zijn we naar de auto gegaan om de boodschappen weg te zetten en de tas te pakken voor de Carrefour. Een MEGA winkel, van paperclip tot wasmachine, van boter tot peperdure cognac. Alles! Nou……… alles……….. ik zocht zoutvlokken en goede truffelolie maar die hadden ze nu net niet!

Na de inkopen terug naar de auto. Wie bij de Carrefour koopt krijgt korting op de parking, mooi meegenomen. De terugreis verliep vlot en zonder enige file. De file die dreigde was voor de Kennedytunnel en daar bogen wij juist af de Liefkenshoektunnel in.
Honden opgehaald bij ma L. en toen naar huis. Boodschappen opgeruimd en terug kijkend op een gezellige vakantiedag! Door onze inkopen zullen we nog geregeld hieraan terug denken!
Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''